Hifi

Publikováno 13. června 2018 | Redakce

0

DAC a sluchátkový zesilovač Sennheiser HDV 820

Novinkou na trhu elektronických komponentů s nejkvalitnějším zvukem je sluchátkový zesilovač s D/A převodníkem Sennheiser HDV 820, který sdružuje několik špičkových funkcí pro získání maximálně kvalitního zvuku. Audiofilský sluchátkový zesilovač je vybaven vysoce kvalitním D/A převodníkem ESS SABRE32 schopným zpracovat až 32 bit/384 kHz, zvládá přehrávání běžných a Hi-Res zvukových formátů, ale také přehrávání profesionálních souborů v DSD256 (Direct Stream Digital) s frekvencí 12,3 MHz. Po převodu do analogu je hudba zesilována a HDV 820 má celou vnitřní cestu signálu navrženu jako symetrickou.
Pro připojení sluchátek má Sennheiser HDV 820 několik druhů sluchátkových výstupů i odlišných konektorů, a proto k nim připojíte sluchátka s různým technickým i kvalitativním uspořádáním kabelů. Můžete zvolit nesymetrické („klasické“) i symetrické zapojení (přenos čtyřmi vodiči, s nižším šumem a rušením). V nabídce sluchátkových zdířek jsou dvě i pro nejnovější konektory Pentaconn, čtyřpólový jack o průměru 4,4 mm. Tento prostorově úsporný symetrický konektor (navržený firmou Sony původně pro nejkvalitnější, ale drobné přenosné přehrávače) se dle asociace JEITA stává nejnovějším standardem symetrických sluchátkových výstupů. Nechybí i klasičtější připojení jako 6,3mm jack a čtyřpinový nebo třípinový XLR.
Pro možnost využívat různé zdroje hudebního signálu (nejen PC) má HDV 820 k dispozici více digitálních vstupů (koaxiální S/PDIF i Toslink). Nejužívanějším pravděpodobně však bude USB vstup pro připojení počítače, na jehož HDD může být umístěno dostatek hudby v různých formátech, včetně těch kvalitativně nejvyšíích. V nabídce jsou i analogové vstupy, protože zesilovač pro sluchátka lze připojit i ke gramofonu či jinému zdroji analogového signálu. Vzhledem k tomu, že ovládání hlasitosti je funkční pro všechny analogové výstupy, nejen sluchátkové, ale i pro XLR na zadním panelu, lze Sennheiser HDV 820 využít i jako výjimečně kvalitní předzesilovač k externím koncovým zesilovačům.


O autorovi



Napsat komentář

Zpět nahoru ↑