Audio

Publikováno 21. prosince 2021 | Michal Zetek

0

Malý mikrosystém s velkým zvukem

Mikrosystémům se dřív říkalo věžičky a měly šířku čelního panelu totožnou s velikostí zásuvky na CD. Kenwood M-7000S je o něco větší, a tak se do jeho skříňky vešlo mnoho funkcí, konektivity a především kvalitní zvukové schopnosti, díky nimž dokáže nahradit i mnohem větší a dražší sestavu. Model má v nabídce ještě dražšího soukmenovce (M-9000S) s propracovanějším designem a výkonnějším zesilovačem.
Kromě CD přehrávače jej konstruktéři vybavili tunerem a USB portem pro paměť s MP3, umí však přehrávat také internetová rádia a tzv. podcasty, pro jejichž vyhledávání má bohatou nabídku a paměť se 40 místy pro jejich ukládání. Pro internetová rádia má vlastní vyhledávač a nikoli např. TuneIn. V nabídce naproti tomu nechybí hudební internetová služba Spotify, mikrosystém umožňuje si z ní uložit deset skladeb do paměti oblíbených, k jejímu používání se ovšem neobejdete bez mobilu s nainstalovanou stejnojmennou aplikací. Přístroj můžete mít v černém či stříbrném provedení, čelní panel je z eloxovaného hliníku, pod displejem se skrývá zásuvka CD mechaniky. Samozřejmostí jsou hodiny, Sleep Timer a dva budíky. Sluchátkový výstup s 3,5mm jackem najdete na čelním panelu, linkový vstup se stejným typem konektoru na zadním. Na čele jsou kromě displeje i šuplík CD mechaniky a dva knoflíky: první, s nekonečným během ovládá hlasitost, druhý s aretací pak slouží k výběru funkcí, ladění, krokování předvoleb a položek v ovládacím menu. Menu je vícejazyčné, ve volbě bohužel schází čeština. Tlačítka na horní stěně obslouží hlavní funkce, pro ovládání z křesla máte v krabici samozřejmě dálkový ovladač, na který se vešla i číselná klávesnice. Díky wifi konektivitě se přímo nabízí možnost ovládat Kenwood M-7000S mobilem, takže v App Store i Google Play je ke stažení ovládací aplikace Undok, která je všestrannější než dálka a na displeji mobilu avizuje stejné informace, jako jsou na přístroji. Barevný displej s možností nastavení úrovně podsvícení umí zobrazit u FM stanic informace RDS nebo tagy ke skladbám u internetových rádií, ale u MP3 titulů nebo CD s textem neukáže nic. CD přehrávač i USB port nabízejí opakované přehrávání jedné skladby nebo celého disku, respektive média či adresáře u vypálených CD s MP3 alby. Náhodná volba pracuje s celým diskem nebo pamětí. Reproduktorové soustavy jsou dvoupásmové s bassreflexem vyvedeným na zadní stěnu. Dvoulinky jsou k nim připojeny napevno, spodní strana má pryžové nožičky.
Mikrosystém nabízí čtyři přednastavené ekvalizační křivky, z nichž některé dokážou dodat zvuku příjemný říz a šťávu. Zvukové schopnosti Kenwoodu jsou v rámci kategorie skvělé. U podobných přístrojů se samozřejmě nepředpokládá, že posluchač bude posuzovat kvalitu kůže na bubínku ve skladbě Moniky Načevy Jako kočka. Reprodukce je prostě šmrncovní a prokreslená, miniaturní reprobedýnky dokážou hrát velmi kvalitně a líbivě především populární, rockovou i taneční hudbu.

KENWOOD M-7000S: 6 490 Kč
Rivalové: Denon D-T1 (6 490 Kč); Sony MHC-M20D (5 999 Kč)


O autorovi



Napsat komentář

Zpět nahoru ↑