Nepřehlédněte

Publikováno 15. srpna 2017 | Redakce

0

Nejlepší evropské výrobky sezóny 2017–2018 dle EISA

Novinářská asociace EISA (eisa.eu) je sdružení 50 šéfredaktorů předních evropských časopisů a webů z 22 zemí. Každoroční hodnocení nejlepších produktů spotřební elektroniky je nejdůvěryhodnější přehlídkou špičkových zástupců svých kategorií. Stereo & Video je unikátním členem tří porot a vybírá tedy nejlepší evropské výrobky roku v oborech Domácí kino – video, Mobilní elektronika a Hi-Fi.

EISA 2017-2018

OBOR DOMÁCÍ KINO – VIDEO

EISA EVROPSKÝ TELEVIZOR PRO DOMÁCÍ KINO 2017–2018

Sony KD-65ZD9

Firemní 4K vlajková loď poskytuje neobyčejný zážitek domácího kina se znamenitou reprodukcí barev a nejlepším kontrastem ve své třídě. Reprodukuje stereoskopický 3D obraz a rozumí si se všemi HDR formáty včetně plánovaného upgradu pro Dolby Vision. Klíčem k úžasnému obrazu z Blu-ray disků a zdrojů s rozlišením Ultra HD – dokonce i v jasné místnosti – je osvědčená technologie Blacklight Master Drive pro lokální stmívání obrazových bodů. Zpracování rychlých pohybů a přepočet na vyšší rozlišení je díky výkonné čipové sadě X1 Extreme na skvělé úrovni. KD-65ZD9 je špičkový televizor do sestavy domácího kina, který v ní rozhodně nebude hrát druhé housle.

Orientační cena: 90 000 Kč

Distributor v ČR: sony.cz

Test v S&V: 11/16 (S&V verdikt – velmi dobrý)

 

EISA TELEVIZOR 2017–2018

LG 55SJ850V (EU)

LG 55SJ8509 (EU)

LG 55SJ8500 (US)

LG 55SJ850T (Australia)

 

Model z firemní střední třídy LED je vynikající všeuměl s vzorně povedeným a přátelským operačním systémem webOS 3.5 a schopností reprodukovat HDR zdroje jako jsou Dolby Vision a HDR 10/HLG. Nový obrazový panel LG Nano Cell 4K zvyšuje jemnost barev, která zůstává zachována, stejně jako kontrast, i ze širokých pozorovacích úhlů. Zvukový díl konstruoval vyhlášený Harman/Kardon v konfiguraci kanálů 2.2, zvuk je čistý a na plochou TV nezvykle úderný. Design na nás působí velmi diskrétně a přitom fešácky, schopnosti přehrávat multimédia jsou velice rozsáhlé. Tento LED model je znamenitým doplňkem k nejvyšší firemní sérii Super UHD.

Orientační cena: 50 000 Kč

Distributor v ČR: lg.cz

Test v S&V: 7/16 (S&V verdikt – vynikající)

 

EISA SMART TELEVIZOR 2017–2018

Samsung QE55Q7F

Samsung pokračuje v posunování hranic TV designu a komunikace s uživatelem, tento model je inteligentní v mnoha ohledech. Vstupy jsou umístěny na externí jednotce One Connect, která je připojena k tenoučkému televizoru jediným, téměř neviditelným kablíkem, což usnadňuje nadmíru čistou instalaci. Výběr elegantních stojanů spolu se štíhlou obrazovkou podtrhuje atraktivní vzhled sestavy. Ovládat TV je radost. Obsluha pomocí hlasových pokynů přes mikrofon v dálkovém ovladači je precizní a spolehlivá, zatímco dvojúrovňový ovládací systém vás snadno provádí multimediálními schopnostmi a ohromnou zásobou chytrých aplikací. Displej QLED s technologií Quantum Dot s rozlišením 4K nabízí výjimečně široký barevný rozsah a rekordní jas obrazu.

Orientační cena: 65 000 Kč

Distributor v ČR: samsung.cz

Test verze QE65Q7CAMT v S&V: 5/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

EISA OLED TELEVIZOR 2017–2018

LG OLED65E7

LG OLED65E7V (EU)

LG OLED65E7P (US)

LG OLED65E7T (Australia)

OLED technologie firmy LG poskytuje divákovi jedinečný a skvostný kontrast s absolutní černou barvou spolu se zářivými barvami, jež nijak neovlivňuje žádný úhel, z něhož obraz sledujete. Nejnovější typ TV dokonce dále zvyšuje výkon předchozích sérií zejména v klíčových oblastech detailů – v nejtmavějších partiích obrazu a vzrostl také špičkový jas obrazu. Výsledkem je obrazovka s rozlišením 4K pro videa z Blu-ray a streamovacích služeb, přičemž obraz se standardním rozlišením a běžným dynamickým rozsahem získává výjimečný říz pomocí firemního upscalling systému HDR Effect. Televizor si rozumí s velice širokou paletou HDR formátů, TV na první pohled zaujme výjimečně útlým vzhledem, reprosoustavy s certifikátem Dolby Atmos a líbivý systém ovládání. To vše rozhodlo o naší jednoznačné volbě v OLED kategorii.

Orientační cena: 150 000 Kč

Distributor v ČR: lg.cz

Test v S&V: 7/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

EISA TELEVIZOR S MIMOŘÁDNÝM POMĚREM VÝKON/CENA 2017–2018

TCL U55C7006

TCL skvěle kombinuje 55″/140cm obrazovku s vyspělým zpracováním barev, funkcí HDR s nadmíru kamarádskou cenou a představuje tak televizor pro každodenní sledování. Vyspělé přepočítání obrazu v standardním rozlišení na formát 4K umožní, že na signálu nižší kvality z pozemního TV vysílání, DVD či Blu-ray můžete ocenit jemné detaily na 4K obrazovce TCL, zdroje s certifikátem HDR či HLG si pak vychutnáme se všemi přednostmi těchto formátů. Zvuková lišta renomovaného výrobce JBL doplňuje vizuální zážitek efektivním a přesvědčivým zvukem. Chytré funkce televizoru TCL poskytne platforma Android TV.

Orientační cena: zatím se u nás neprodává

Distributor: www.tcl.eu/fr/

Předpremiéra v S&V 6/17

 

EISA OLED TELEVIZOR S MIMOŘÁDNÝM POMĚREM VÝKON/CENA 2017–2018

Philips 55POS9002

Pro svou druhou generaci OLED TV vyvinul Philips zcela novou obrazovou jednotku P5 s ještě účinnějším zpracováním obrazu. Oproti předchozí generaci přitom firma významně snižuje cenu tohoto modelu, která vyčnívá ze stále se rozšiřujícího trhu OLED televizorů. Výjimečná obrazová kvalita přesvědčuje svými sytými barvami, jemnými detaily, hlubokou černou a ostrostí rychlých pohybů. Divák si může nastavit širokou škálu parametrů tak, aby si přizpůsobil obraz svým osobním potřebám. Do dění na obrazovce vás navíc vtahuje Ambilight, unikátní firemní osvětlení zadní stěny TV.

Orientační cena: 65 000 Kč

Distributor v ČR: tpvision.com

Test v S&V: 8/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

EISA PROJEKTOR PRO DOMÁCÍ KINO 2017–2018

Epson EH-TW9300W

Tento následovník modelu EH-TW9200 oceněného EISA v letech 2014–2015 staví na ojedinělé flexibilitě nastavení, osvojil si přitom nové formáty a vlastnosti. Vlastní technologie Epsonu 4K Enhancement pixel-shifting vylepšuje ostrost zdrojového signálu. Video z Ultra HD Blu-ray disků s HDR v rozlišení připojíte do HDMI vstupu s podporou HDCP 2.2. Obraz má výtečné detaily a živé přirozené barvy doprovázené působivým jasem a impozantní úrovní černé. Motorizovaný zoom/fokus s rozsahem 2.1x, objektiv se širokým rozsahem posuvu a bezdrátové připojení činí z EH-TW9300W model, jejž snadno instalujete ve vašem pokoji nebo domácím kině.

Orientační cena: 101 000 Kč

Distributor v ČR: epson.cz

Test v S&V: 1/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

KOMBINOVANÝ OBOR DOMÁCÍ KINO – VIDEO + AUDIO

EISA UNIVERZÁLNÍ ULTRA HD BLU-RAY PŘEHRÁVAČ 2017–2018

OPPO UDP-203

Na tento model se od doby modelu BDP-103D vyplatilo počkat. V podpoře formátů HD Blu-ray, HDR a mnoha dalších nemá konkurenci. Kvalita obrazu včetně titulů Dolby Vision je jedinečná, můžete ovládat bitovou hloubku, barvy a konverzi HDR/SDR. Pokud jde o audio, UDP-203 přehrává disky SACD i DVD-Audio, stejně jako síťové soubory s vysokým rozlišením, k dispozici máme také multikanálové analogové výstupy. Také díky dokonalé preciznosti provedení a perfektním materiálům je zvuk naprosto čistý, řízný a přesný. Pozoruhodný 4K debut.

Orientační cena: 24 000 Kč

Distributor v ČR: oppo.cz

Test v S&V: 2/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

KOMBINOVANÝ OBOR DOMÁCÍ KINO – VIDEO + AUDIO + Hi-Fi

EISA ULTRA HD BLU-RAY PŘEHRÁVAČ S MIMOŘÁDNÝM POMĚREM VÝKON/CENA 2017–2018

Panasonic DMP-UB300/UB400 Series

Panasonic učinil díky těmto modelům Ultra HD Blu-ray přehrávače cenově dostupnými. Díky kompaktnímu designu se uplatní v jakékoli sestavě, uvnitř najdete firemní procesor 4K High Precision Chroma pro jemně laděné videonahrávky, přičemž nastavení obrazu umožňuje divákovi sladit schopnosti přehrávače s jeho 4K televizorem. Panasonic je zároveň talentovaným síťovým media přehrávačem, dokáže reprodukovat hudbu ve vysokém rozlišení včetně kodeků DSD a FLAC 192 kHz/24 bitů, stejně jako soubory video-on-demand. Je to výtečná volba pro ty, kdo hledají dostupný Ultra HD upgrade.

Orientační ceny: 8 990 a 9 900 Kč

Distributor v ČR: panasonic.cz

Test v S&V: 7/17 (S&V verdikt – vynikající)

OBOR MOBILNÍ ELEKTRONIKA

EISA SMARTPHONE 2017–2018

Samsung Galaxy S8/S8+

Skvěle zpracovaný jedinečný telefon je působivou kombinací kovu a skla, zdánlivě bezrámečkový zobrazovač Infinity Display vám poskytne rozsáhlejší zobrazovací plochu, aniž by jakkoli zvětšil rozměry mobilu. Galaxy je k mání ve dvou velikostech, displej má rozlišení HDR ready s poměrem stran 18,5:9, systém pohání unikátní procesor Exynos 8895. Znamenitý 12Mpix fotoaparát s funkcí HDR, ostřením s detekcí fáze, optickou stabilizací a objektivem se světelností f/1.7 patří na světovou špičku. Pro vyšší bezpečnost slouží ke spuštění smartphonu scan duhovky uživatele, nový hlasový asistent Bixby vám vždy poradí v ovládání. S8/S8+ je impozantní všeuměl.

Orientační cena: od 16 500 do 24 000 Kč

Distributor v ČR: samsung.cz

Test v S&V: 6 a 7/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

EISA SPOTŘEBITELSKÝ SMARTPHONE 2017–2018

Honor 8 Pro

Dokonce ani v nejnovější generaci highendových smartphonů není obvyklou výbavou osmijádrový procesor se 6 GB RAM a pamětí 64 GB. Honor 8 Pro vám právě toto poskytne a mimoto mnohé další. Tenhle krasavec se chlubí kapitálním 14,5cm displejem s rozlišením QHD a čipsetem Kirin 960 schopným zvládnout i ty nejsložitější procesy. Díky chytrému pouzdru si vytvoříte brýle a ponoříte se tak do hlubin virtuální reality. Akumulátor s nebývalou kapacitou 4000 mAh vás nepodtrhne při žádném dobrodružství a prostředí Huawei EMUI 5.1 učiní Android 7.0 ještě přívětivějším na ovládání. Tohle je opravdu zdatný mobil.

Orientační cena: 16 000 Kč

Distributor v ČR: huawei.cz, honor8.cz

Test v S&V: 7/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

EISA SMARTPHONE S MIMOŘÁDNÝM POMĚREM VÝKON/CENA 2017–2018

NOA Element H10le

První smartphone poháněný desetijádrovým procesorem Mediatek Helio X27 přichází se 4GB RAM a 64GB úložným prostorem a duálním fotoaparátem vpředu i vzadu se shodným rozlišením 13Mpix pro kvalitní běžné záběry i vaše selfie. 14cm displej Full HD AMOLED nabízí zářivé barvy a jedinečnou úroveň zobrazení, 3800mAh akumulátor poskytne dostatek energie. Líbivé kovové tělo silné pouhých 7,1 mm je dostatečně odolné a zároveň propůjčuje tomuto pohlednému mobilu s bezkonkurenční poměrem výkon/cena jedinečný styl.

Orientační cena: 10 000 Kč

Distributor v ČR: zatím není, noa-mobile.hr

Předpremiéra v S&V 8/17

 

EISA MOBILNÍ SLUCHÁTKA 2017–2018

JBL Everest Elite 750NC

Dejte sbohem kabelům a přivítejte propojení prostřednictvím Bluetooth s těmito velice osobitými sluchátky. A přitom si vypněte okolní svět, protože JBL dokážou velice účinně potlačit hluk a ruchy kolem vaší hlavy. Míru hlasitosti okolních zvuků si můžete nastavit dle vaší libosti, takže pokud to potřebujete, kontakt s okolním prostředím neztratíte. 750NC vám vydrží hrát až dvacet hodin, jejich parametry a také ovládání můžete snadno upravovat pomocí mobilní aplikace.

Orientační cena: 7 500 Kč

Distributor v ČR: jbl.cz

Test v S&V: 7/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

EISA MOBILNÍ REPROSOUSTAVA 2017–2018

JBL Boombox

Oceňování repro JBL se stalo snad už tradicí. Zcela po právu! Tohle je vážně bujarý a temperamentní kousek – jeho 20 000mAh baterie je dostatečně silná na dvacetihodinovou party, a to non-stop. Dvojitý USB výstup pak nakrmí také vaše přenosné strojky. Boomboxu nevadí díky certifikaci IPX7 déšť ani slunce a zvukový mód „uvnitř“ a „venku“ nastaví parametry podle typu prostředí. Pokud potřebujete ještě větší výkon, připojte až sto modelů reprosoustav JBL s technologií Connect+ , k bezdrátovému propojení po Bluetooth potom postačí jediný stisk tlačítka.

Orientační cena: 13 600 Kč

Distributor v ČR: jbl.cz

Test v S&V: 9/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

EISA BEZDRÁTOVÁ SLUCHÁTKA DO UŠÍ 2017–2018

Sennheiser MOMENTUM In-Ear Wireless

Se svým akumulátorem a Bluetooth přijímačem vestavěným do krčního pásku jsou tato senzační sluchátka praktická při každém použití – jsou pohodlná doma, stabilní na cestách a dostatečné odolná pro hraní sportů. Jak byste mohli od tohoto proslulého německého výrobce očekávat, sluchátka jsou vzorně zpracována s rudě prošívanou rukavičkářskou usní na nákrčníku. Extra citlivý mikrofon, NFC a kompatibilita s Bluetooth 4.1 aptX vám dovolí sluchátka snadno spárovat a umožňuje vyřizovat ničím nerušené telefonní hovory. Poslouchat muziku je čirá radost, zvuk je sytě harmonický, intenzivní basy zůstávají precizní. MOMENTUM jsou skvělým společníkem pro milovníky hudby na jejich cestách.

Orientační cena: 5 400 Kč

Distributor v ČR: sennheiser.cz

Test v S&V: 5/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

EISA WEARABLE DEVICE 2017–2018

Huawei Watch 2

Ať už hledáte prudce elegantní časomíru nebo užitečného sportovního partnera, vše najdete ve Watch 2. Můžete je mít ve dvou provedeních, sportovním a klasickém, tyto chytré hodinky jsou zcela samostatné, protože jsou připojeny přes 4G. Keramický rámeček a vyměnitelné díky přizpůsobí vzhled každé příležitosti. Mají GPS, měřič tepu a desítky aplikací včetně Google Assistant vám dovolí využít je ke spoustě účelů. Na třícentimetrovém AMOLED displeji vidíte křišťálově průzračný obraz, potěší vás jistě také vodotěsnost a dvoudenní výdrž akumulátoru.

Orientační cena: 13 500 Kč/15 500 Kč (32 GB)

Distributor v ČR: samsung.cz

Test v S&V: 4 a 5/16 (S&V verdikt – vynikající)

 

EISA MOBILNÍ AUDIO PŘEHRÁVAČ 2017–2018

FiiO X5 3rd gen

Všechny mobilní přístroje dokážou reprodukovat hudbu, avšak tento hraje na zcela odlišné úrovni. Pohání jej Android se čtyřjádrovým procesorem a dvěma D/A převodníky AKM, k dispozici máme 10cm dotykový displej. Vestavěnou 32GB paměť můžete pomocí dvou microSD rozšířit až na nesmírný prostor 1 TB. X5 přehrává veškeré populární audio formáty, včetně DSD a FLAC s vysokým rozlišením, umí nabírat hudbu i ze streamovacích služeb. Standardem jsou hifi a Bluetooth, FiiO lze také připojit k vašemu smartphonu nebo notebooku jako seriózně hrající USB D/A převodník. Je přesvědčivý, zevrubný a dynamický – tento malý strojek umí s hudbou čarovat.

Orientační cena: 13 000 Kč (32 GB)

Distributor v ČR: gothic.cz

Test v S&V: 8/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

KOMBINOVANÝ OBOR MOBILNÍ ELEKTRONIKA + FOTO

EISA FOTOAPARÁT VE SMARTPHONU 2017–2018

Huawei P10

Nejnovější vlajková loď Huawei je vylepšená ve všech ohledech – počínaje designem, včetně diamantem řezaného šasi a odvážných barev, přes rychlejší a bezpečnější osmijádrovou čipovou sadu Kirin 960, až po fotoaparát vyvinutý ve spolupráci legendární značkou Leica. Duální foto soustava na zadní straně zahrnuje 20Mpixelový monochromatický snímač spolu s 12Mpix barevným umožnila představit novinkový mód Portrait. Na přední straně je k dispozici 8Mpix/F1.9 selfie kamera, která je také vybavena funkcí Portrait, a vystavěná technologie Leica rozpozná počet lidí před objektivem a podle toho přizpůsobí šířku záběru. Pro ještě profesionálnější fotografickou práci doporučuje EISA model Huawei P10 Plus.

Orientační cena: 14 500 Kč

Distributor v ČR: huawei.cz

Test v S&V: 5/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

KOMBINOVANÝ OBOR MOBILNÍ ELEKTRONIKA + HI-FI

EISA PŘENOSNÝ D/A PŘEVODNÍK – SLUCHÁTKOVÝ ZESILOVAČ 2017–2018

RHA Dacamp L1

Tato mladá společnost suverénně vstoupila do světa špičkových audio výrobců se svým plně symetrickým sluchátkovým zesilovačem a D/A převodníkem sE dvěma čipy ESS SABRE32 ES9018K2M. Ve výbavě dostanete veškeré kabely pro spojení s vaším přenosným strojkem, k dispozici je mimo USB a symetrického AES/EBU také optický vstup. Audiofilové ocení symetrický výstup pro sluchátka v sousedství běžného 3,5mm jacku. Dacamp vydrží hrát muziku s rozlišením až 384 kHz/32 bitů deset hodin s výstupním napětím až 30 mV, poctivé pouzdro je pevného hliníku. Pro všechny, kdo si rádi vychutnají špičkovou kvalitu muziky také na cestách, je RHA senzační volbou.

Orientační cena: 14 500 Kč

Prodejce v ČR: alza.cz

Test v S&V: 5/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

OBOR HI-FI

EISA BEZDRÁTOVÁ REPROSOUSTAVA 2017–2018

KEF LS50 Wireless

Společnost KEF vytvořila všestrannou aktivní all-in-one reprosoustavu, která streamuje hudbu ze sítě, je kompatibilní s bluetoothovým kodekem aptX a službou Tidal a poradí si i s Hi-Res Audio (až 192 kHz/24 bit přes USB vstup). K dispozici jsou i optický digitální a linkový RCA vstup. 230W zesilovač přímo obhospodařuje rafinované Uni-Q středobasové měniče s centrálně zabudovaným tweeterem, které společně dokážou vykouzlit velmi široké, přesto dokonale přesné stereo. Bezdrátová reprosoustava přebírá štafetu od laureátky cen EISA 2012–2013, klasické soustavy KEF LS50, pouze se přizpůsobila době, která se chce osvobodit z tenat kabelů.

Orientační cena: 64 990 Kč

Distributor v ČR: perfectsoundgroup.cz

Test v S&V: 3/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

EISA REPROSOUSTAVA S NEJLEPŠÍM POMĚREM VÝKON/CENA 2017–2018

DALI SPEKTOR 6

Podlahovou reprosoustavu s lepším poměrem výkon/cena budete hledat velmi těžko. Vlajková loď z firemní flotily SPEKTOR nabízí opravdu velký zvuk díky urostlým kabinetům v dvojí povrchové úpravě – na výběr je stylová čerň a ořech. Vysoce kvalitní měniče jsou vlastní výroby – tweeter s měkkou kalotou a dvojice středobasových měničů s dřevovláknitou membránou produkují neočekávaně civilizovaný, přesto plnokrevný zvuk, který zaplní i větší poslechový prostor. S touto cenově velmi přátelskou reprosoustavou si užijete spoustu zábavy a navíc jí to bude u vás slušet.

Orientační cena: 9 995 Kč

Distributor v ČR: cz.horn.eu

Test v S&V: připravujeme

 

EISA STOJANOVÁ REPROSOUSTAVA 2017–2018

Dynaudio Contour 20

Výjimečná regálová reprosoustava hraje mnohem mohutněji, než by se na první pohled mohlo zdát. Poslední přírůstek z bohaté řady stojanových boxů Contour (jejíž počátky hledejme na úsvitu 80. let minulého století) je pochopitelně osazený vynikajícím firemním tweeterem Esotar2. Středobasový měnič, využívající všech výhod MSP technologie, je ukotvený v silné hliníkové desce, zapuštěné do čelního panelu. Výsledkem je obdivuhodně košaatý, přesto přesný zvuk s překvapivě hlubokými basy. Delikátní zaoblení hran a ušlechtilý povrch korunují dílo.

Orientační cena: 124 990 Kč

Distributor v ČR: ketos.eu

Test v S&V: 10/16 (S&V verdikt – vynikající)

 

EISA PODLAHOVÁ REPROSOUSTAVA 2017–2018

Q Acoustics Concept 500

Někteří mainstreamoví výrobci reproduktorových soustav se občas ošívají, když se mají se svými produkty vydat do hájemství luxusních modelů, ale společnost Q Acoustics evidentně nikoliv. Concept 500 jsou nové odvážné podlahovky, které zaměstnávají vysoce kvalifikované měniče. Štíhlé kabinety, potažené pravou dýhou, kryje černý nebo bílý lak. Speciálně navržený tweeter vzorně spolupracuje s párem středobasových reproduktorů, které jsou zasazeny do silně vyztužených sendvičových panelů. Reprosoustava svým neutrálním, přesto rafinovaným výkonem nutí posluchače opakovaně se ubezpečovat, že na cenovce nechybí vzadu nula.

Orientační cena: 3 600 GBP (asi 100 000 Kč)

 

EISA SLUCHÁTKA 2017–2018

Denon AH-D7200

Pokud jde o sluchátka, nevyplatí se šetřit na úkor komfortu. Lehounké náušníky vyrobené ze světlého ořechu a hlavový most potažený jehnětinou – je radost mít tato sluchátka jak na hlavě, tak i na uších. Denon AH-D7200 oplývají přepychovým zvukem, který neunaví ani při delším obcování s vaší oblíbenou hudbou. Vděčí za něj měničům FreeEdge s membránou vyrobenou ze zvláště robustních a přitom lehkých nanovláken, jež se vyznačuji precizní kontrolou pohybu a minimálním zkreslením. Ušlechtilé materiály propůjčují reprodukci lehkost, živočišnost a muzikálnost. Firma Denon se vrací na scénu ve velkém stylu.

Orientační cena: 21 990 Kč

Distributor v ČR: eurostar-ostrava.cz

Test v S&V: připravujeme

 

EISA D/A PŘEVODNÍK – SLUCHÁTKOVÝ ZESILOVAČ 2017–2018

Pro-Ject Pre Box S2 Digital

Tento drobný přístroj jasně dokazuje, že ve světě digitálního zvuku méně může být někdy více. Dlouhý výčet funkcí zahrnuje kompletní předzesilovač i nejnovější ESS Sabre D/A převodník, pracující v dual mono konfiguraci. Poradí si formáty od DSD512 po 768 kHz/32 bit PCM a dokonce zvládá i MQA soubory. A nesmíme zapomenout na vysoce kvalitní pasivní součástky, integrovaný sluchátkový zesilovač a šikovný digitální filtr. Přehledný a přirozený zvuk se zanedbatelný šumem i zkreslením a fenomenální dynamikou – to je Pre Box S2, skvělé, cenově dostupné hi-fi.

Orientační cena: 9 490 Kč

Distributor v ČR: aqaudio.cz

Test v S&V: 7/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

EISA GRAMOFON S NEJLEPŠÍM POMĚREM VÝKON/CENA 2017–2018

Pro-Ject Essential III Flexi-Range

Šest různých modelů zahrnuje řada Flexi-Range, z nichž si musí vybrat každý vinylový „závislák“: od super cenově výhodného základu Essential III po plně vybavený gramofon Record Master s elektronickou regulací otáček, A/D převodníkem a USB výstupem – zkrátka pro každého něco. Dokonce je k dispozici i model s kodekem Bluetooth aptX. Každý přístroj bývá osazen Ortofon OM10 přenoskou. Červený, černý nebo bílý lak? Záleží na vašem vkusu, ale pokaždé oceníte vytříbený zvuk gramofonu Pro-Ject Essential III.

Orientační cena: 8 990 Kč

Distributor v ČR: aq.cz

Test v S&V: 4/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

EISA HIGHENDOVÝ GRAMOFON 2017–2018

ELAC Miracord 90

Společnost ELAC oslavila své devadesáté narozeniny krásným, zbrusu novým gramofonem. Výroční produkt umně propojuje firemní tradici s moderním designem. Nabídka různých povrchových úprav MDF šasi je vskutku opulentní a jeho mohutnost je pevným základem pro těžký, řemínkem poháněný talíř. Elektronický regulátor poskytuje stabilní běh a variabilní nastavení a ramínko z uhlíkových vláken nese přenosku vyrobenou ve spolupráci s firmou Audio-Technica, která opětovně potvrzuje, že analog je zkrátka analog. Skvělý comeback jedné z vinylových legend.

Orientační cena: 55 000 Kč

Distributor v ČR: elac-hifi.cz

Test v S&V: 5/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

EISA INTEGROVANÝ ZESILOVAČ 2017–2018

Hegel Röst

Nenechte se zmást jeho subtilními proporcemi – tento malý, ale po čertech hbitý zesilovač je připraven spolupracovat se širokou škálou komponentů. Firemní patentované obvody SoundEngine 3 jsou zárukou průzračného a přirozeného zvuku a poradí si s většinou reprosoustav. Výborný D/A převodník čte data v nejrozšířenějších formátech a nechybí ani podpora AirPlay, USB a DLNA, takže si můžete přehrávat hudbu přímo z vaší domácí sítě. Elegantní ergonomie zaručují pohodlné použití, uživatelský komfort zvyšuje přibalený dálkový ovladač RC8 v robustním pouzdře z anodizovaného hliníku.

Orientační cena: 69 990 Kč

Distributor v ČR: hifistyl.cz

Test v S&V: aa/bb (S&V verdikt – 10)

 

EISA ZESILOVAČ S NEJLEPŠÍM POMĚREM VÝKON/CENA 2017–2018

NAD C 338

NAD je proslulá a tradiční zesilovačová značka, která si vždy věřila natolik, že neváhala zápasit i se soupeři z vyšších kategorií. A model C 338 vnáší do firemního katalogu další zcela nový rozměr. Je to první integrovaný zesilovač na světě s vestavěným zařízením Chromecast, které si poradí s většinou významných hudebních služeb. Navzdory svým kompaktním rozměrům se zesilovač třídy D obejde bez většího chladiče a dodává do čtyř- i osmiohmových reprosoustav trvale výstupní výkon až 2× 50 W. K dispozici je osm vstupů: mj. Bluetooth, optický, koaxiální, MM phono a linkový analogový. Zbývá už zmínit pouze sluchátkový výstup pro 6,35mm jack a opět se podivit jeho mimořádně výhodné ceně.

Orientační cena: 19 990 Kč

Distributor v ČR: ketos.cz

Test v S&V: 6/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

EISA HIGHENDOVÝ STEREO SYSTÉM 2017–2018

Marantz SA-10 & PM-10

Díky nejnovějšímu „desítkovému“ stereo tandemu společnost Marantz pronikla do nejvyšších audiofilských pater. SA-10 zpracovává signál z SACD, CD a dalších digitálních zdrojů prostřednictvím firemní technologie MMM (Marantz Musical Mastering), jež nepotřebuje konvenční D/A převodník a používá vlastní hardware a software k bezchybné konverzi dat. PM-10 prvním firemním highendovým zesilovač třídy D, osazeným moduly Ncore, kterým vděčí za silný, nezkreslený zvuk. Vskutku impozantní stereo kombinace.

Orientační cena: 190 000 Kč/220 000 Kč

Distributor v ČR: marantz-hifi.cz

Test v S&V: 4/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

EISA HI-FI INOVACE 2017–2018

Devialet Gold Phantom

Zlato v názvu i na bocích představuje nejmarkantnější změnu u revolučního reprosystému Phantom francouzské společnosti Devialet. Zůstala unikátní technologie protkaná množstvím patentů, 4500W integrovaný zesilovač s ADH (Analog/Digital Hybrid) a SAM (Speaker Active Matching). O spodní partie se stará pár středobasových měničů posílený o pulsující zářiče, horní část spektra jistí nový titanový tweeter. Bezdrátová konektivita zahrnuje wifi, AirPlay, Bluetooth a Gold Phantom podporuje Spotify i další internetové hudební servery. K dispozici jsou dále i ethernetový a optický vstup. Snad nikdy v historii se nepotkalo tolik hi-fi inovací v tak kompaktním a elegantním reprosystému.

Orientační cena: 67 300 Kč

Distributor v ČR: audioego.com

Test v S&V: 9/17 (S&V verdikt – vynikající)

 

EISA MULTIROOMOVÝ SÍŤOVÝ PŘEHRÁVAČ 2017–2018

Yamaha WXC-50

Miniaturním rozměrům navzdory lze nový bezdrátový komponent WXC-50 považovat za hi-fi švýcarský armádní nůž, který toho umí opravdu hodně. Pracuje jako samostatný streamer nebo D/A převodník-předzesilovač a plně využívá multiroomové funkce firemního síťového systému MusicCast. Tato technologie snadné distribuce dat v rámci celého domu či bytu se snadno ovládá například prostřednictvím aplikace v mobilním zařízení. Podpora DSD, bezeztrátových FLAC souborů či všech důležitých hudebních serverů je samozřejmostí. Cenově velmi dostupný způsob jak zaplnit hudbou celý váš poslechový prostor.

Orientační cena: 11 990 Kč

Distributor v ČR: yamaha-hifi.cz

Test v S&V: připravujeme

 

OBOR DOMÁCÍ KINO – AUDIO

EISA REPROSESTAVA PRO DOMÁCÍ KINO 2017–2018

Focal Sib Evo

Pokud jste si mysleli, že řada Focal Sib & Cub dosáhla vrcholu, co se týká kompaktnosti, na scénu přichází Focal Sib Evo, aby s touto vaší domněnkou pořádně zatřásl a zároveň předvedl novou dimenzi výkonu. Konstruktéři od základu pozměnili design a do výbavy zařadili Dolby Atmos a DTS:X 3D, takže elegantní surroundová reprosestava obklopí posluchače zvukem tentokrát opravdu ze všech stran, dokonce i shora. Fortelné, pulsující basy, které produkuje subwoofer, si rozumějí s bohatě zastoupenými středy a detailními výškami. Až se nechce věřit, že tento mocný zvuk produkuje tak prostorově úsporná sestava. Vynikající akvizice v katalogu společnosti Focal.

Nenápadný reproduktorový systém poskytuje úžasný 3D zvuk.

Orientační cena: 1 299 USD (asi 29 000 Kč)

Distributor v ČR: avitsmart.cz

Test v S&V: připravujeme

 

EISA AV RECEIVER PRO DOMÁCÍ KINO 2017–2018

Yamaha RX-V483

Nenechte se zmást jeho příznivou cenou – tento AV receiver je plně vybaven, pokud jde o funkce. Přijímač produkuje 5.1kanálový prostorový zvuk Dolby TrueHD, počítá s DTS-HD Master Audio, poradí si i se 4K (včetně Dolby Vision a HDR 10) a nebrání se upscalingu SD videa do formátu HD a Ultra HD prostřednictvím HDMI. K dispozici je Bluetooth pro bezdrátové streamování. Technologie Yamaha MusicCast umožňuje jednoduché ovládání a díky ní se receiver může proměnit v centrální hub-rozbočovač domácí multiroomové instalace. Chytrý design, poctivá konstrukce a Cinema DSP vytvářejí z modelu RX-V483 skvěle disponovaný univerzální přístroj.

Ohromující domácí kino 5.1 zvuk, multiroomová technologie MusicCast – zkrátka AV receiver, jehož výkon staví doporučenou cenu na hlavu.

Orientační cena: 11 990 Kč

Distributor v ČR: yamaha-hifi.cz

Test v S&V: připravujeme

 

EISA SOUNDBAR 2017–2018

LG SJ9

V současné době není na trhu mnoho soundbarů, které umějí dokonale zkombinovat elegantní design s bombastickým filmovým zvukem. Ale aktuální vlajková loď LG SJ9, kompatibilní s technologií Dolby Atmos, mezi ně určitě patří. Dva reproduktory směřující vzhůru poskytují vzrušující „atmos-férické“ výšky, o středy se starají širokospektrální měniče a bohaté basy produkuje bezdrátový externí subwoofer. Systém počítá s průchozím 4K formátem i bezdrátovou distribucí dat prostřednictvím wifi či Bluetooth. Hudební fanoušci jistě využijí aplikaci LG MusicFlow, budou kvitovat vestavěný Chromecast pro streamování i multiroomové sestavy a vhod jim přijde i Hi-Res gramotnost (192 kHz/24 bit), která zachytí každý detail jejich oblíbené muziky.

Štíhlý elegantní hi-tec design, který hraje stejně tak dobře, jak vypadá.

Orientační cena: 19 990 Kč

Distributor v ČR: lg.cz

Test v S&V: připravujeme

 

EISA TV UPGRADE 2017–2018

Sonos PLAYBASE

Firmě Sonos se podařilo navázat na mimořádný úspěch, který vzbudily její multiroomové reprosystémy. Elegantní a sofistikovaný design se snoubí s fascinujícím výkonem tří tweeterů, šesti středobasových měničů a integrovaného subwooferu, které se společně starají o to, aby se nudný zvuk televizoru bez života stal pouhou matnou vzpomínkou. Jednoduché ovládání plug-and-play nepředstavuje ani pro absolutního AV nováčka žádný problém a během několika málo minut lze mít PLAYBASE plně pod kontrolou. Stačí se připojit pomocí Sonos aplikace prostřednictvím wifi či Bluetooth a k dispozici je navíc přímý vstup do bezedné pokladnice streamovacích hudebních serverů.

Elegance a snadná obsluha, přinášející novou kvalitu do vašeho domácího AV řetězce.

Orientační cena: 20 990 Kč

Distributor v ČR: ketos.cz

Test v S&V: připravujeme

 

EISA HIGHENDOVÁ REPROSESTAVA DOMÁCÍHO KINA 2017–2018

řada DALI Phantom S

Fantom nejen podle jména, ale i podle skutků! Highendová reprosestava do zdi je ideálním řešení pro ty milovníky domácí kina, kteří své reproduktory rádi poslouchají, ale nemusí je vidět. Společnost DALI nabízí řadu diskrétních modelů produkujících hutný a zároveň detailní zvuk, srovnatelný se soundem z klasických reprosoustav. Jádro systému Phantom S-280 tvoří čtyři firemní měniče, včetně hybridního výškového tweeteru a dvou pasivních zářičů pro posílení basů. V kombinaci s kompaktnějšími modely S-180 a S-80 vytvářejí špičkové domácí kino, které musíte slyšet na vlastní uši, abyste pochopili, že letošní cena EISA v této kategorii je ve správných rukou.

Zabudovatelná reprosestava vytváří dokonalou iluzi surroundového zvukového systému tvořeného neviditelnými reproduktory.

Orientační cena: 79 990 Kč (S-280)/47 990 (S-180 Kč)/31 990 (S-80)

Distributor v ČR: cz.horn.eu

 

EISA ŘEŠENÍ DOMÁCÍHO KINA 2017–2018

Denon HEOS AVR

Denon se rozhodl pozměnit zažitou představu o tradičním AV receiveru a navrhl bezdrátový model HEOS AVR, spolupracující s firemními bezdrátovými reprosoustavami. A záleží na uživateli, jestli si s jeho pomocí vybuduje kabelů klasické domácí kino včetně satelitů pro zadní kanály a subwooferu, nebo multiroomový systém po celém bytě či domě. Estét ocení netradičně pojatý přední panel a tenké šasi, milovník špičkového zvuku bohatou konektivitu včetně kompatibility s Ultra HD zdroji. 5kanálový zesilovač třídy D počítá jak s Dolby TrueHD a DTS-HD Master Audio mixy, tak i Hi-Res Audio streamováním (až DSD128 bezdrátově nebo přes USB). Začlenění do bohatého HEOS „ekosystému“ a bezproblémová instalace i provoz jsou už „pouhou“ třešničkou na dortu.

Pusťte k vodě většinu kabelů a objevte kouzlo bezdrátového surroundu či multiroomu.

Orientační cena:24 990 Kč

Distributor v ČR: eurostar-ostrava.cz

Test v S&V: připravujeme

 

EISA SUBWOOFER PRO DOMÁCÍ KINO 2017–2018

SVS PB16-Ultra

Pokud bychom měli co nejstručněji charakterizovat tento subwoofer, postačí nám pouhá dvě slova: velikost a síla. Obojí zosobňuje obrovská skříň (se třemi mohutnými bassreflexovými nátrubky), monstrózní 16palcový basák či 1,5kW zesilovač třídy D – plachost a únava jsou pro tento SVS model zkrátka věci neznámé. Do filmového soundtracku či poslechu hudby dodává rozvahu, vyrovnanost a vynikající hloubky. Aplikace pro přenosná zařízení zahrnuje ekvalizér, takže obsluha a případné uživatelské úpravy jsou dílem okamžiku. SVS PB16-Ultra – betonová pěst ukrytá v sametové rukavici – je ideálním subwooferem pro nejlepší sestavy domácího kina.

Obrovská skříň v kombinaci s masivním reproduktorem jsou zárukou opravdu přesvědčivých basů.

Orientační cena: 2 499 USD (asi 55 000 Kč)

 

OBOR FOTO

EISA ZRCADLOVKA 2017–2018

Canon EOS 77D

EISA VYSPĚLÁ ZRCADLOVKA 2017–2018

Nikon D7500

EISA PROFESIONÁLNÍ ZRCADLOVKA 2017–2018

Canon EOS 5D Mark IV

EISA KOMPAKTNÍ SYSTÉMOVÝ FOTOAPARÁT 2017–2018

Fujifilm X-T20

EISA VYSPĚLÝ KOMPAKTNÍ SYSTÉMOVÝ FOTOAPARÁT 2017–2018

Sony α6500

EISA FOTOAPARÁT 2017–2018

Sony α9

EISA KOMPAKTNÍ FOTOAPARÁT 2017–2018

Sony RX100 V

EISA SUPERZOOM FOTOAPARÁT 2017–2018

Sony RX10 III

EISA FOTO & VIDEO FOTOAPARÁT 2017–2018

Panasonic LUMIX DC-GH5

EISA INSTANTNÍ CAMERA 2017–2018

Fujifilm Instax SQUARE SQ10

EISA OBJEKTIV 2017–2018

SIGMA 135mm F1.8 DG HSM | Art

EISA ZOOMOVÝ OBJEKTIV 2017–2018

Tamron SP 150-600mm F5-6.3 Di VC USD G2

EISA PROFESIONÁLNÍ OBEKTIV 2017–2018

Canon EF 16-35mm F2.8L III USM

EISA KOMPAKTNÍ SYSTÉMOVÝ OBJEKTIV 2017–2018

Sony FE 100mm F2.8 STF GM OSS

 

OBOR ELEKTRONIKA DO AUTA

EISA NAVIGAČNÍ MÉDIA SYSTÉM DO AUTA 2017–2018

KENWOOD DMX7017DABS

EISA HD PŘEHRÁVAČ DO AUTA 2017–2018

Clarion NX807E

EISA UPGRADE DO AUTA 2017–2018

Mosconi GLADEN RC-CAN

EISA SUBWOOFER DO AUTA 2017–2018

GLADEN PRO 10

EISA AKTIVNÍ SUBWOOFER DO AUTA 2017–2018

Pioneer TS-WX70DA

EISA PROCESOR DO AUTA 2017–2018

Helix DSP.2

EISA ZESILOVAČ DO AUTA 2017–2018

Mosconi GLADEN PRO 5|30

EISA INTEGRACE DO AUTA 2017–2018

Hertz H8 DSP

EISA REPROSYSTÉM DO AUTA 2017–2018

Vibe Audio CVEN62C-V4


O autorovi



Napsat komentář

Zpět nahoru ↑