Bleskovky no image

Publikováno 27. února 2011 | Redakce

0

Panasonic TA20 – nová odolná a vodotěsná videokamera s vysokým rozlišením

Nová videokamera Panasonic HM-TA20 je určena mladé generaci, kterou baví sport, aktivní život a chce zachytit neopakovatelné zážitky v jakoukoli denní i noční hodinu. Kapesní, odolné a vodotěsné tělo kamery svého majitele neomezí v žádném ohledu. Díky malým rozměrům se schová do každé kapsy a nic se jí nestane ani na písečné pláži, při pádu na zem (z výšky do 1,5 m) nebo pod vodou (do hloubky 3 metrů). Pohotovou momentku v rozlišení 8 MPix nebo vtipná videa ve skvělé Full HD kvalitě hravě pořídíte z jakékoliv akce – zkrátka ideální společník, ať se pustíte do čehokoli.

Navzdory kapesním rozměrům se nejedná o žádný polovičatý model – Panasonic TA20 natáčí záznam v nejvyšším rozlišení Full HD neboli 1 920 x1 080 frekvencí 30 snímků za sekundu. Záznam se ukládá do moderního digitálního formátu MP4, který podporuje drtivá většina běžných počítačových programů i mnohé chytré telefony. Kamera je vybavena vestavěným USB modulem a po připojení k počítači se software automaticky spustí, a tudíž není nutné instalovat žádný další. Natočený záznam můžete rovnou poslat z jakéhokoliv počítače na Facebook nebo YouTube.

Velkou předností TA20 je i velký LCD displej s úhlopříčkou 7,6 cm a dotykovým ovládáním. Prostřednictvím displeje lze nejen volit příkazy v menu, ale také natáčení spouštět a přerušovat, případně ovládat zoom. Za pozornost stojí rovněž speciální režim pro noční práci, v němž pořídíte dostatečně jasný záznam i při minimálním osvětlení. Na rozdíl od mnohých jiných kamer vás tak nezaskočí ani oslava narozenin, na níž oslavenec ve tmě sfoukává svíčky na dortu. Kromě natáčení videozáznamů zvládá TA20 i fotografovat v rozlišení 8 megapixelů.

Kamera je rovněž vybavena známou funkcí Inteligentní auto včetně detekce tváří, která neustále nastavuje kameru tak, aby záznam byl vždy maximálně kvalitní bez dalšího nastavování.

Kromě odolné videokamery TA20 nabídne Panasonic i levnější model TA2. Také on bude vybaven dotykovým displejem s úhlopříčkou 7,6 cm a režimem pro noční natáčení. Obě kamery budou na trhu dostupné od června 2011.

 

Tags:


O autorovi



Napsat komentář

Zpět nahoru ↑