Bleskovky no image

Publikováno 27. března 2011 | Redakce

0

Zemětřesení v Japonsku: Dodávky zboží LG nebudou nijak ohroženy

Společnost LG Electronics CZ (LG), která je světovým lídrem a technologickým inovátorem v mobilních komunikacích, informuje zákazníky, partnery a odběratele, že dodávky zboží nebudou i přes přírodní katastrofu v Japonsku ohroženy, ani zpožděny.

V souvislosti se zemětřesením, následnými vlnami tsunami a problémy v jaderných elektrárnách, je pozastavena prakticky veškerá výroba v celém ostrovním státě. Řada výrobců tak minimálně na několik týdnů přeruší dodávky svého zboží. Také společnost LG odebírá velké množství komponentů od výrobců pocházejících z Japonska a má zde své provozy. Díky diverzifikaci výrobních továren i dodavatelů je však společnost LG schopna okamžitě pokrýt výpadky, které u japonských subdodavatelů vzniknou.

„Přírodní katastrofu v Japonsku vnímáme především jako obrovské lidské neštěstí. Našim partnerům jsme nabídli okamžitou pomoc a skupina LG věnovala japonské vládě 100 miliónů yenů, tedy asi 1,24 miliónů amerických dolarů. Dalších 100 miliónů máme připravených na záchranné operace a pro humanitární organizace. Děláme vše pro záchranu zaměstnanců společnosti LG a také jejich rodinných příslušníků," uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.

„Důležité je pro nás také dodržení našich závazků – aby naši zákazníci, partneři a odběratelé nebyli touto katastrofou nijak zasaženi, aby dodávky produktů probíhaly podle plánu. Naši dodavatelé v Japonsku nás ujistili, že u většiny komponentů a dílů nedojde ke zpoždění. Také japonští výrobci dnes totiž mají své provozy i mimo ostrovní stát," dále dodává.

Předseda představenstva celé skupiny LG, Koo Bon-Moo, přislíbil pomoc jak japonské vládě, tak partnerům Hitachi, Toshiba a Panasonic, kteří byli přírodní katastrofou zasaženi. Do skupiny LG patří společnosti LG Electronics, LG Display a LG Chem.

Očekává se, že zemětřesení v Japonsku bude mít značný dopad na oblast spotřební elektroniky i počítačů. V Japonsku mají továrny všechny společnosti světa, které jsou významné v oblasti elektrotechniky. V Japonsku se vyrábí LCD televizory, baterie, 40 % paměťových čipů typu NAND pochází právě z Japonska. Z ostrovního státu pochází téměř 17 % veškeré spotřební elektroniky.

Tags:


O autorovi



Napsat komentář

Zpět nahoru ↑