Audio

Publikováno 22. června 2022 | Michal Zetek

0

Levný a bytelný

Ceský výrobce šikovných elektronických udelátek Buxton vyrábí celkem dva modely bezdrátových reprosystému. Ten dražší jsme testovali v S&V 12/21, dnes zde máme strední model (základní BBS 4400 se brzy objeví na trhu), který s cenovkou nižší o 500 Kc nabízí o neco méne výbavy a komfortu, ale také sympatictejší rozmery a více prakticnosti. I u nej pak najdete v krabici USB-A/USB-C kabel a kablík s 3,5mm jacky pro privedení signálu pres vstup Aux.
Reprosystém nemá nožky, které by mu bránily v kutálení po stole, na rozdíl od dražšího (a težšího) modelu ale dostal provazovou smycku, abyste ho mohli prenášet prichycený napr. k zápestí namísto nepraktického držení. Vybírat si mužete mezi cerným a modrým provedením skrínky s povrchem z prémiové tkaniny, stejne jako dražší model má povrch odolný proti ponorení do hloubky jeden metr na dobu 30 minut (IPX7). Hlasitost a krokování skladeb u pametového média se reguluje dvema reliéfními symboly na „celní“ stene, další tlacítka jsou vzadu vedle pryžového víka, které schovává vstupy pro pametovou kartu, USB-C pro dobíjení a jack 3,5mm pro audio kabel. Na rozdíl od dražšího modelu zde nemužete nabíjet další zarízení, pri nabíjení BBS 5500 bliká dioda, další indikuje zapnutí a párování.
Pro nabíjení dostal USB-C vstup. Pripojíte k nemu microSD kartu, ale ne již USB flashovou klícenku se skladbami. Pod bocními pasivními zárici problikává ruznobarevné svetlo, které lze vypnout, režim blikání má jen jeden. Dvojici bocních pasivních menicu doplnuje jeden reproduktor pod sítovým krytem, který musí zvládnout všechna pásma. Jednotlivé ovládací úkony potvrzuje mužský hlas, stejne jako u dražšího modelu. BBS 5500 díky vestavenému mikrofonu využijete také jako handsfree, hlasové asistenty s ním vyvolat nelze. Celkem logicky k nemu není v nabídce ani ovládací aplikace do mobilu, stejne jako Google Home nebo Apple HomeKit. Reprosystémek je propojitelný s druhým bratríckem (TWS), s nímž pak vytvorí stereofonní pár, sám za sebe hraje pouze monofonne.

Slušne hraje, slabeji telefonuje
Pri handsfree volání se muj hlas jevil protistrane jakoby s robotickým zabarvením, doprovázený ozvenou, a pokud jsem nemel ústa tesne u reprosystému, tak také velmi slabý. Pri ukoncování hovoru pak zaznelo ve sluchátku na druhém konci zavrcení. Buxton nedostal, stejne jako jeho dražší model, ekvalizér nebo zduraznovac basu ci výšek k úprave nebo zlepšení zvuku. Výrobce mu dodal technologii Power Bass, ale není mi zrejmé, jak se uplatnila na dokonalejším podání basových složek. S ohledem na jeho rozmery ale není reprodukce vubec špatná a neurazí ani posluchace s jemnejšíma ušima. Basové složky nejsou samozrejme nijak bombastické a nekdy je spíš vnímáte, než slyšíte, každopádne je to lepší, než kdyby nekontrolovane dunely. Ani vyšší hlasitost zvuk nijak nezkreslí. Díky rozumné pukilové hmotnosti se dá pohodlne nosit a poslouchat i venku a s populární a tanecní hudbou si velmi dobre rozumí.

BUXTON BBS 5500: 1 499 Kc
Rivalové: Niceboy RAZE 4 Origin (1 399 Kc); Sencor SSS 6400 Sirius (1 599 Kč)


O autorovi



Napsat komentář

Zpět nahoru ↑