Audio

Publikováno 29. prosince 2014 | Pavel Víšek

0

Bezdrátové chladicí věže

Malé bedničky k mobilním přístrojům to v dnešní době nemají příliš jednoduché. Většina uživatelů si vystačí s integrovanými reproduktory (jak v notebooku, tak i v mobilu) a pokud chtějí něco „víc“, třeba pro kvalitnější poslech hudby nebo sledování filmu, připojí hudební sestavu, např. domácí hudební sestavu nebo soundbar. Proti tomu je třeba bojovat specifickými prostředky a konstruktéři se snaží oslovit jak věrné uživatele stolních reprosoustav, tak cílí i na ty, kteří touží mít doma něco exkluzivního. A právě pro ně připravila společnost Logitech designový unikát – model Z600.

Dvě věže
Zapomeňme na obyčejné černé kostky – takových stolních reproduktorů se po stolech na celém světě povalují tisíce. Logitech vsadil na design, a tak si na stůl nebo poličku můžeme postavit dvě štíhlé bílé věže, připomínající komíny nebo chladicí věže elektrárny. Navzdory tomu, že jsou rozměrově mohutnější než obyčejné standardní stolní repráčky, rád jsem si pro ně našel místo – vzhledem k jedinečnému designu nemám problém je ukazovat návštěvám. Z dálky Z600 vypadají jakoby vyrobené z kovu, nicméně jde o plast a textilní potah. Obě jsou propojeny kabelem a přes konektor napájeny ze sítě. Víc drátů už tu není, veškerá ostatní komunikace s okolím probíhá bezdrátově.
K propojení s ostatními elementy domácí zábavy slouží Bluetooth, stačí stisk tlačítka na ovládací věži. Oba strojky se okamžitě spárují a zábava, ať už hudební nebo filmová, může začít. Logitech Z600 si spárované přístroje pamatuje (takže není třeba propojovat znovu a znovu), a to až osm zařízení, což je naprosto ideální pro více uživatelů v domě; připojeny mohou být současně ke třem z nich. Pokud nemáte svůj notebook nebo počítač vybaven „modrým zubem“, není třeba zoufat. V základním balení je malý USB přijímač, který zprostředkuje spojení okamžitě a bez nutnosti instalace jakýchkoliv ovladačů. A jako záložní varianta je na ovládací věži pod krytkou umístěný 3,5 jack (pod druhou pak najdete micro USB).

Zvukem rozhodně neurazí
Vše zásadní upravíme přímo na přístroji, ze kterého hudbu, film, případně i hru spouštíme. Jediné, co můžeme ovládat přímo na Z600, je hlasitost. Ale ovládací tlačítka nebo jiný prvek byste hledali marně. Je to nenápadné, je to elegantní a je to efektivní – stačí položit prst na ovládací věž (ano, ta s tlačítky) a krouživými jemnými pohyby hlasitost zvyšovat nebo snižovat.
Logitech Z600 je osazený třemi měniči a poskytují tak, i díky svému zpracovaní, velmi příjemný zvuk „na všechny strany“ a dokážou bez problému ozvučit i velkou místnost. Zvuk je plný, sytý, basy dostatečné. Při mírné a střední hlasitost je reprodukce zcela bez problémů, při vyšší hlasitosti přechází zvuk do trochu nepříjemné ostrosti. Celkově lze říci, že jde nejen o designově povedený produkt, ale i kvalitní reprosoustavy, které se mohou směle měřit s jakýmkoliv konkurentem na trhu.

LOGITECH Z600: 4 000 Kč
Rivalové: Pioneer XW-BTSA1-W (4 390 Kč); Bose SoundLink Mini Bluetooth (5 390 Kč); Beats Pill (4 899 Kč)

 

Tags:


O autorovi



Napsat komentář

Zpět nahoru ↑