Audio

Publikováno 3. září 2015 | Pavel Víšek

0

Ticho na cesty

Mezi průkopníky aktivního potlačení hluku patří společnosti Bose a Sennheiser. Obě nezávisle na sobě vyvinuly profesionální technologie, které zlepšily pracovní podmínky pilotů letadel. Obvodů na stejném fyzikálním principu od začátku třetího tisíciletí přibývá u komfortních cestovních sluchátek napříč katalogy různých značek. Většinou využívají vlastní systémy, které spojuje stejný princip: malé mikrofony snímají hlukové pozadí vně (a někdy i uvnitř) mušlí sluchátek, jejichž elektronika „hlukový“ signál invertuje do protifáze a směruje na vstupní svorky měničů, kde se dva shodné „hlukové“ signály s opačnou fází navzájem sečtou a vyruší. Zůstává jen signál užitečný, případně u sluchátek s odpojeným kabelem ticho, které je na spaní při dlouhém letu či jízdě ideální.

Hluboké náušníky s pamětí
Sluchátka N60NC navazují na své předchůdkyně K490NC, inovacemi však prošly nejenom měniče, ale také optimalizovaný design jediného černého provedení s hliníkovými doplňky v přírodní barvě kovu. Hlavový most tvoří ocelový pásek v pouzdru čalouněném jemnou umělou kůží, která je oproti pravé usni prodyšnější; na obou koncích pokračuje výškově polohovatelnými posuvkami, jež přecházejí ve firemní kloubové mechanismy 3D-Axis s rameny z tuhého pogumovaného plastu, suplující vidlice: sluchátka lze složit do přibaleného měkkého transportního pouzdra na zip. Jednobodově uchycené kruhové mušle z tuhého plastu ABS jsou osazeny dynamickými měniči (ø cca 40 mm), chráněnými perforovaným plastovým profilem a černou průzvučnou tkaninou uvnitř náušníků z viskoelastické „paměťové“ pěny, čalouněných opět jemnou umělou kůží. Jsou měkké i hluboké, takže se dobře přizpůsobují všem nerovnostem boltců a prostor mezi měniči a ušními bubínky uzavírají velmi dobře. Přítlak mostu je přiměřený, sluchátka na hlavě dobře sedí a neunavují ani po delším poslechu. Kabel o délce 1,2 m s univerzálním jednotlačítkovým ovladačem s mikrofonem, který sluchátka rozšiřuje na jednoduchý headset, se připojuje do levé mušle prostřednictvím přímého 3,5mm jacku; kanály rozlišují písmena L a R na vnitřní straně koncovek hlavového mostu, zrakově handicapovaní nahmátnou stejné litery v Braillově písmu zvnějšku posuvek. Žíly z bezkyslíkaté mědi zpevňuje textilní opletení a životnosti kabelu svědčí také kovová těla konektorů. Kabel končí lomeným 3,5mm jackem, s nímž lépe odolává mechanickému poškození v místě průchodky, tedy alespoň pokud mobilní techniku nosíme v kapse. Veškeré kontaktní plošky jsou pozlacené a výjimkou není překvapivě ani adaptér pro letadlové audiorozvody, převádějící dva monofonní 3,5mm jacky na jeden stereofonní (konektorové zdířky v letadlech totiž bývají poniklované), který najdeme ve výbavě s nabíjecím USB kabelem kromě zmíněného pouzdra.

Výdrž na oblet zeměkoule
Jediný ovládací prvek sluchátek představuje vypínač, který na zadní straně levé mušle doplňuje dvojbarevná kontrolka. Ta při zapnutém aktivním potlačení hluku svítí zeleně a rozbliká se, když už zbývá energie pouze na několik hodin provozu. Vestavěná lithium-polymerová baterie (3,7 V/320 mAh) však udrží sluchátka v provozu na jedno nabití až 40 hodin a dobrou zprávou je, že N60NC lze provozovat také vypnutá, což nebývá u sluchátek s aktivním potlačením hluku pravidlem. Baterie sluchátek se dobíjí z portu USB přibližně tři hodiny, během této doby svítí kontrolka červeně a při nabití na plnou kapacitu zhasíná. Dokumentace o elektronice nepřináší žádné podrobnosti, ale snímací mikrofony najdeme zřejmě pod hustě perforovaným hliníkovým plechem na vnější straně mušlí: pokud totiž u zapnutých sluchátek s odpojeným kabelem tuto plochu „zaslepíme“ dlaněmi, vnímáme hluk z okolí výrazněji. Tichá elektronika pracuje účinně, ale ve výsledném efektu se zčásti projevuje nižší pasivní izolace hluku supraurálních sluchátek, nežli je tomu u modelů s mušlemi kolem uší, které se v nich ale zvláště v letních měsících víc potí.
 

SLUCHÁTKA S AKTIVNÍM POTLAČENÍM HLUKU AKG N60NC: cca 7 000 Kč

 

Tags:


O autorovi



Napsat komentář

Zpět nahoru ↑