Ceny EISA 2016–2017 – Stereo&Video

Audio no image

Publikováno 15. srpna 2016 | Redakce

0

Ceny EISA 2016–2017

 
 
 
 
 
A vítězem se stává…
 

OBOR DOMÁCÍ KINO – VIDEO
 
EVROPSKÝ TELEVIZOR 2016-2017
 
 
Samsung UE55KS9002
Tento televizor zaujme na první pohled úchvatným designem a špičkovým výkonem. Je certifikovaný společností Ultra HD Alliance pro svůj prémiový obraz HDR (High Dynamic Range). Obrazovka typu Quantum Dot s 10bitovým rozlišením a stranovým podsvícením LED nabízí bohaté, jemně namíchané barvy, oslnivou bílou špičkové úrovně a robustní černou. Je to ideální partner pro HDR, 4K a HD zdroje. Neméně pozoruhodný je mimořádně tenký rámeček a zakřivené tělo, divákovi v ovládání skvěle pomáhá rozhraní Samsung Tizen, vnější One Connect Mini box účelně řeší možnosti připojení. Je to dokonalý všeuměl.
 
Orientační cena: 70 000 Kč
Distributor v ČR: samsung.cz
Test v S&V: 8/16 (S&V verdikt  –  vynikající)
 

EVROPSKÝ TELEVIZOR PRO DOMÁCÍ KINO 2016-2017
 
 
Panasonic TX-65DX900E
Ultra HD éra nepřináší pouze čtyřikrát větší počet pixelů v porovnání s Full HD, ale díky technologii HDR též dokonalejší podání barev a bezchybnou dynamiku obrazu. Vlajková loď společnosti Panasonic TX-65DX900E nabízí tyto nové funkce v plné míře. V případě HDR zdrojů a díky podsvícení s lokálním stmíváním zaručuje tento TV výjimečný jas a sytou černou. Obrazový panel je schopen představit širokou škálu barev a 165cm obrazovka nabízí působivý vizuální zážitek – vitální, někdy zářivě oslnivý, jindy hluboce temný, vždy však blízký realitě. A co je ještě důležitější, tento LCD obr je udivující, až neuvěřitelný umělec s obsahem ve Full HD a dokonce i ve standardním rozlišení, nabízí přepočítaný obraz v kvalitě nedotčené rušivými artefakty. Tento televizor je ideálním artefaktem pro váš pokoj, který vyplní působivým zvukovým výkonem.
 
Orientační cena: 134 000 Kč
Distributor v ČR: panasonic.cz
Test v S&V: připravujeme
 

EVROPSKÝ SMART TELEVIZOR 2016-2017
 
 
LG UH7707
V srdci tohoto Ultra HD televizoru, jenž je k dispozici ve velikostech od 125 do 165 cm, bije již třetí generace chytrého ovládacího systému LG webOS, a to s novými funkcemi, včetně připojení smartphonů a tabletů Magic Mobile prostřednictvím aplikace LG TV Plus a inovovaným dálkovým ovladačem. Prostřednictvím barevných ikon nabídek je obsah z různých zdrojů snadno dostupný a každodenní provoz je intuitivní a zábavný. Kromě toho technologie LG Magic Sound Tuning ve stereofonním reproduktorovém systému zajišťuje výkon 20 W a přizpůsobuje se místnosti, v níž TV sledujete. Díky podpoře video formátů HDR 10 a Dolby Vision, kombinuje UH7707 inteligentní dovednost s nadmíru příjemným obrazem.
 
Orientační cena verze 165 cm: 65 000 Kč
Distributor v ČR: lg.com/cz
Test v S&V: připravujeme do č. 10/16
 

EVROPSKÝ HIGHENDOVÝ TELEVIZOR 2016-2017
 
 
LG SIGNATURE OLED65G6
Pro referenční obraz nehledejte jiný televizor než tento 165cm OLED. Je osazený samovyzařující obrazovkou LG, podporuje prémiové formáty Dolby Vision HDR, stejně jako Ultra HD Blu-ray a streamování v rozlišení 4K. Kvalita obrazu je příkladná, s obrovským rozsahem kontrastu díky bezkonkurenční úrovni černé, k tomu připočtěte přirozené, jasné barvy a plynulé zobrazení i rychlých dějů. Další výhodou technologie OLED je, že umožňuje tloušťka panelu displeje pouhých 2,57 mm, díky čemuž tento TV vypadá pozoruhodné, i když je vypnutý. Tenký stojan, v němž se ukrývá výkonný zvukový systém, můžete oddělit a instalovat na zeď. LG je bezpochyby zaslouženým držitelem ocenění Highendový TV EISA.
 
Orientační cena: 220 000 Kč
Distributor v ČR: lg.com/cz
Test v S&V: připravujeme do č. 10/16
 

EVROPSKÝ PROJEKTOR PRO DOMÁCÍ KINO 2016-2017
 
 
BenQ W2000
BenQ W2000 dokazuje, že obraz filmové kvality lze dosáhnout za dostupnou cenu – tento Full HD DLP projektor nabízí video ostré jako břitva, překypující detaily a obraz o úhlopříčce 254 cm dokáže promítnout ze vzdálenosti pouhých 2,5 m. Vysoký světelný výkon spolu s rozsáhlým kontrastem bude vhodný jak pro dobře osvětlené prostředí, tak pro zatemněnou místnost. Profesionální úroveň kalibrace a parametry splňující náročnou normu REC.709 zaručují realistické a živé barvy a přirozené zobrazení  pleťovky, které obvykle známe z projektorů za dvojnásobek ceny. W2000 je připraven pro zábavu i v 3D. A pokud potřebujete flexibilní řešení instalace, BenQ nabízí možnost dokoupit bezdrátovou sadu pro připojení bez kabelů.
 
Orientační cena: 30 000 Kč
Distributor v ČR: benq.cz
Test v S&V: 8/16 (S&V verdikt  –  vynikající)
 

EVROPSKÝ VELKOPLOŠNÝ TELEVIZOR S MIMOŘÁDNÝM POMĚREM VÝKON/CENA 2016-2017
 
 
Philips 65PUS7601
Philips nabízí nepřeberné množství technologií za výbornou cenu. Propracovaný systém přímého podsvícení LED užívá lokální stmívání se 128 segmenty, poskytuje stabilní a hlubokou černou, kvalitní podání detailů a ostrý obraz v Ultra HD. Parametry technologie Perfect Natural Motion si můžete sami nastavit a doladit si tak podívanou podle vlastního vkusu, 10bitový panel podporuje všechny HDR zdroje. Výsledkem je přesvědčivý velkoplošný filmový a televizní obraz. Philips dále nabídne třístranné osvícení zadní stěny Ambilight, operační systém Android smart TV, vyspělý dálkový ovladač a úderný zvukový výkon.
Orientační cena: 69 000 Kč
 
Distributor: tpvision.com
Test v S&V: /16 (S&V verdikt  –  velmi dobrý)
 
 
 
CENA UDĚLENÁ SPOLEČNĚ S EXPERTNÍ SKUPINO FOTO
 
EVROPSKÁ FOTO & VIDEO KAMERA 2016-2017
 
 
Sony α7S II
Α7S II poskytne profesionálům ten pravý nástroj k vytváření vysoce kvalitního videa a vynikajících snímků za každé situace. Jeho plnoformátový snímač Exmor CMOS s rozlišením 12,2 milionů umožňuje pořídít snímky s maximální citlivostí ISO 409600. K tomu připočtěme jeho vysoký dynamický rozsah, pětiosou stabilizaci a nahrávání 4K videa, což zajistí, že ani profesionální filmaři nemusí dělat žádné kompromisy ohledně kvality obrazu. Inteligentní stření fotoaparátu vyniká v rychlosti a přesnosti a zaručuje ohromující snímky s vynikající ostrostí i ve tmě.
 
Orientační cena těla: 98 000 Kč
Distributor v ČR: sony.cz
Test v S&V: připravujeme
 

CENA UDĚLENÁ SPOLEČNĚ S EXPERTNÍ SKUPINO FOTO
 
EVROPSKÝ AKČNÍ VIDEOKAMERA 2016-2017
 
 
Olympus TG-Tracker
TG-Tracker spojuje proslulost kompaktních fotoaparátů Olympus populární série Tough s všestranností outdoorové akční kamery. Pan fotograf-dobrodruh tak dostává zcela nový druh nástroje. Olympus umí 4K video, nahrává s 204stupňovým úhlem záběru, pořídí fotografie s rozlišením osm milionů pixelů, indikuje svou polohu, tlak vzduchu, teplotu a zrychlení. TG-Tracker je nárazuvzdorný, prachotěsný, vodotěsný, mrazuvzdorný a odolá také vysokému tlaku, nahraje kvalitní stereofonní zvuk a může komunikovat přes Wi-Fi nebo HDMI. Všechny tyto oceňované firemní technologie váží pouhých 180 g.
 
Orientační cena: 9 500 Kč
Distributor v ČR: olympus.cz
Test v S&V: 9/16  (S&V verdikt  –  vynikající)
 

OBOR MOBILNÍ ELEKTRONIKA
 
EVROPSKÝ VYSPĚLÝ SMARTPHONE 2016-2017
 
 
HTC 10
Nejnovější procesor Qualcomm Snapdragon 820 je posílený 4GB RAM, 13,2centimetrovým displejem s rozlišením QHD, 3000mAh baterií a nabíječkou Quick Charge 3.0. HTC 10 se navíc chlubí ohromujícím fotoaparátem s optickou stabilizací, rozlišením 12 megapixelů a kamerou pro selfie. Rozhraní HTC Sense UI účinně vyčistí vaše duplicitní aplikace a bloatware. K tomu všemu připočtěte 24bitový převodník Hi-Res Audio pro nejvyšší kvalitu zvuku a nádhernou kovovou konstrukci se zkosenými hranami.
 
Orientační cena: 18 000 Kč
Distributor v ČR: htc.com/cz
Test v S&V: 7/16 (S&V verdikt  –  vynikající)
 

EVROPSKÝ SPOTŘEBITELSKÝ SMARTPHONE 2016-2017
 
 
Huawei P9
13, 2centimetrový LCD displej typu IPS-NEO s Full HD rozlišením kryje sklo se zaoblenými okraji, osmijádrový procesor HiSilicon Kirin 955 SoC pohání Android OS 6.0 s rozhraním Emotion UI 4.1. P9 je k dispozici v působivém výběru povrchových úprav vyrobených z nejrůznějších materiálů. Huawei vstupuje do dějin tím, že jako první výrobce instaloval do fotoaparátu smartphonu know-how světoznámé firmy Leica. Fotoaparát se dvěma čočkami zachytí více světla a zaznamená tak fotografie a videa s vyšším jasem. 3000mAh baterie má dostatek energie, abyste nepropásli žádný vzácný okamžik, vytříbený design těla z jediného dílu vyniká zakulacený hranami ve tvaru diamantového brusu a vytváří tak z P9 stejně praktický, jakož i krásný telefon.
 
Orientační cena: 12 000 Kč
Distributor v ČR: huawei.cz
Test v S&V: 5/16 (S&V verdikt  –  vynikající)
 

EVROPSKÁ MOBILNÍ SLUCHÁTKA 2016-2017
 
 
JBL Reflect Mini BT
Tato Bluetooth sluchátka přinášejí svou barevnou paletou zábavu a radost do jinak usedlého oboru, zatímco jejich promyšlené funkce a praktické využití jsou ideální pro sporty. Oceníte jejich materiály odolávající potu, bohatý výběr náušníků a reflexní pásku pro bezpečné běhání v noci. Možná nejpůsobivější však je, jak dobře tato extrémně lehká sluchátka hrají – spolu se skvělou izolací od okolního světa slyšíte křišťálově čistý zvuk a pevné, hluboké basy. Reflect Mini BT mají také vestavěný mikrofon, jenž minimálně snímá hlukové pozadí, proto jsou vaše telefonní hovory nerušené. A hudbu můžete poslouchat až osm hodin na jediné nabití, co byste chtěli více?
 
Orientační cena: 2 700 Kč
Distributor v ČR: jbl.cz
Test v S&V: 9/16 (S&V verdikt  –  vynikající)
 

EVROPSKÁ MOBILNÍ REPROSOUSTAVA 2016-2017
 
 
JBL Charge 3
S dvojitými pasivními radiátory hraje tato reprosoustava nadmíru kvalitně, s hlubokými a silnými basy. Váš zážitek ještě vylepšíte a výkon zvýšíte, pokud připojíte více reprosoustav Charge 3 najednou a pak můžete přehrávat stejnou hudbu synchronně. Nemusíte se obávat deště nebo špíny, JBL je certifikován normou IPX7 a můžete jej dokonce ponořit do vody. Jednou z nejlepších vlastností je 6000mAh baterie, která zaručuje až 20 hodin přehrávání a rovněž poslouží jako zásobárna energie pro nabíjení jiných mobilních strojků, takže se stává ideální pro hudbu na cestách.
 
Orientační cena: 5 000 Kč
Distributor v ČR: jbl.cz
Test v S&V: 8/16 (S&V verdikt  –  vynikající)
 

EVROPSKÉ ZAŘÍZENÍ NA TĚLO 2016-2017
 
 
Garmin fēnix 3 HR
Máme tu vlajkový produkt, jenž splní každou funkci, kterou byste očekávali od fitness zařízení. Garmin fēnix 3 HR je jednoduše nejpůsobivější produkt na tělo (wearable), který si páskem připnete na zápěstí. Nabídne nejlepší vlastnosti ve své třídě jak pro venkovní, tak i pro multisportovní využití, spolu se solidní a spolehlivou funkcí chytrých hodinek pro každodenní nošení. Praktičnost umocňuje propracovaná sada doprovodných aplikací pro širokou škálu mobilních partnerských zařízení, jež plně využívají funkcí, které hodinky nabízejí.
 
Orientační cena: 11 000 Kč
Distributor v ČR: garmincz.cz
Test v S&V: připravujeme
 

EVROPSKÝ LEVNÝ SMARTPHONE 2016-2017
 
 
Coolpad Torino
Tento cenově výjimečný smartphone nabízí dvě překvapivé špičkové funkce, které vás vzhledem k jeho ceně ohromí – ultrarychlé připojení 4G a snímač otisků prstů, jenž lze použít nejen pro zvýšení vaší bezpečnosti, ale také pro spuštění aplikací nebo fotografování pomocí předem určených prstů. Můžete mít současně spuštěné dva účty na Facebooku, Viberu, WhatsApp atd. a k dispozici je také soukromý prostor pro vaše obrázky, videa a zprávy. Torino pohání osmijádrový procesor Snapdragon a pyšní se 3 GB RAM a 16GB vnitřní paměti, která je rozšiřitelná pomocí microSD karty. Coolpad zvládne veškeré denní úkoly, které pohodlně organizujete na 14cm displeji. Je vzácné najít telefon za tuto cenu, jenž nabízí tolik vynikajících vlastností a který lze tak snadno ovládat.
 
Orientační cena: 4 000 Kč
Distributor v ČR: coolpad.cz
Test v S&V: 8/16 (S&V verdikt  –  velmi dobrý)
 

EVROPSKÁ SOUPRAVA PRO VIRTÁLNÍ REALITU 2016-2017
 
 
HTC Vive
Tato VR sada je ideálním řešením pro ty, kdo propadli kouzlu virtuální reality. Dodává se s párem bezdrátových ovladačů a dvěma základnami, má přední VGA kameru, která plynule spojuje skutečný svět kolem vás s virtuální realitou a navozuje tak nezapomenutelný zážitek. Pomocí 32 senzorů, 110° zorného pole, rozlišení 2160 x 1200 pixelů a 90Hz obnovovací frekvencí, nabízí HTC Vive ohromující grafiku a vůbec nejlepší zážitek VR na trhu. Sledování pohybu v úhlu 360° povyšuje zážitky VR na zcela novou úroveň. Budoucnost je tady.
 
Orientační cena: 25 000 Kč
Distributor v ČR: htc.cz
Test v S&V: připravujeme
 

EVROPSKÁ MOBILNÍ INOVACE 2016-2017
 
 
LG G5
Fascinující highendový smartphone v pravém slova smyslu, jehož funkce LG Friends povyšuje do říše skutečné dokonalosti. Inovativní modulární design charakterizuje jeho konstrukci, G5 také pořizuje úžasné obrázky, duální kamera má širokoúhlý objektiv. Uživatelé mohou připojit modul CAM Plus jako lehký grip pro specializované ovládání, případně vylepšit kvalitu zvuku pomocí 32bitového DAC modulu Plus Hi-Fi. LG rovněž nabízí vynikající 13,5centimetrový displej s rozlišením Quad HD a maximálním jasem 850 nitů pro dokonalý divácký zážitek.
 
Orientační cena: 11 500 Kč
Distributor v ČR: lg.com/cz
Test v S&V: připravujeme
 

EVROPSKÁ SMARTPHONE KAMERA 2016-2017
 
 
Samsung Galaxy S7 / S7 edge
Vlajková loď společnosti Samsung je schopná úžasného výkonu v prakticky každém prostředí, v němž fotografujete. Dvojitý snímač se chlubí rozlišením 12 megapixelů a urychluje proces automatického ostření pomocí detekce fáze. Objektiv se světelností f/1.7 zachytí více světla, proto je fotoaparát schopný pořídit vysoce detailní fotografie i ve tmě. Můžete ukládat fotografie ve formátu RAW a natáčet video v rozlišení 4K. Software kamery je inteligentní a snadno se ovládá a poskytuje mód Pro pro ty příležitosti, kdy musíte parametry nastavit ručně pro zachycení vysoce kreativních a profesionálně vypadajících fotografií.
 
Orientační cena: 13 500/15 500 Kč (32 GB)
Distributor v ČR: samsung.cz
Test v S&V: 4 a 5/16 (S&V verdikt  –  vynikající)
 

CENA UDĚLENÁ SPOLEČNĚ S EXPERTNÍ SKUPINOU HIFI
 
EVROPSKÝ USB DAC/SLUCHÁTKOVÝ ZESILOVAČ 2016-2017
 
 
Chord Mojo
Díky technologiím odvozeným z firemních DA převodníků highendové kategorie je kapesní Mojo, napájený akumulátorem, nesmírně schopný USB sluchátkový zesilovač, uložený v robustním frézovaném hliníkovém pouzdře, zdobeném barevnými kontrolkami. Veškeré procesy digitálního zpracování a DAC funkce vykonávají zakázkové součástky, nikoli běžně dostupné díly. Mojo je kompatibilní se zvukem ve formátu LPCM s rozlišením až 768 kHz a kodekem DSD ve verzi až DSD256. S rozšiřujícími moduly výrobce plánuje rozšířit úložiště o karty SD, funkci Wi-Fi a Bluetooth: dokonalejší kombinace všestrannosti, zvukové kvality a užitné hodnoty za tyto peníze zatím nanaleznete.
 
Orientační cena: 16 000 Kč
Distributor v ČR: voice-audio.cz
Test v S&V: 12/15 (S&V verdikt  –  vynikající)
 

Home Theatre Audio
 
EVROPSKÝ REPROSYSTÉM PRO DOMÁCÍ KINO 2016–2017
 
 
DALI OPTICON 5.1
Tento dokonalý systém je ideální pro střední i velké místnosti. Poslechový prostor umí zaplnit stejně dobře jak hudbou, tak i palbou filmového soundtracku. Reprosystém Opticon 5.1, včetně subwooferu SUB K-14 F (cca 35 000 Kč) nahrazuje model DALI Ikon a stejně jako předchůdce usiluje o zajištění nekompromisního výkonu širokému okruhu posluchačů. Středobasový reproduktor má kónickou membránu z papíroviny, zpevněné dřevěnými vlákny. Robustní feritový magnet je opatřený pólovými nástavci z kompozitního materiálu SMC (Soft Magnetic Compound). Specialitou je modul hybridního tweeteru, jehož obdélníková hliníková základna spojuje dva vysokotónové měniče: klasický s textilní kalotou a páskový s membránou ve tvaru „harmoniky“. Výsledkem je dynamický prostorový zvuk, s množstvím jemných detailů. K dobru musíme připočíst i perfektní skandinávský design.
 
Orientační cena: 40 000 Kč (DALI Opticon 5/pár)
Distributor v ČR: cz.horn.eu
Test v S&V: 6/16 (S&V verdikt – vynikající)
 
 
EVROPSKÝ AV RECEIVER PRO DOMÁCÍ KINO 2016–2017
 
 
Denon AVR-X2300W
Model AVR-X2300W je ukázkovým příkladem cenově výhodného 7.2 AV receiveru, o jakém jste kdy snili. Dobře navržený a luxusně vypadající přijímač podporuje mimo jiné UHD Blu-ray a prostřednictvím wifi, Bluetooth i tradičních AV vstupů komunikuje s mnoha potenciálními zdroji. Začlenění do systému domácího kina je snadné díky intuitivnímu a uživatelsky vstřícnému průvodci. Ale hlavní předností je jeho působivý zvukový výkon. Tento AV receiver si zaslouží ocenění kvůli detailnímu a suverénnímu projevu, i modernímu dekódování Dolby Atmos.  A v záloze je připraveno i DTS:X jako příslib brzké budoucnosti.
 
Orientační cena: 19 790 Kč
Distributor v ČR: eurostar-ostrava.cz
Test v S&V: 6/16 (S&V verdikt – vynikající)
 

EVROPSKÝ ZVUKOVÝ SYSTÉM PRO DOMÁCÍ KINO 2016–2017
 
 
Canton DM 55
Ačkoliv je soundbase Canton DM 55, kompatibilní s technologií Bluetooth, nejmenší ze tří firemních zvukových základen, může se pochlubit okázalou „architekturou“ – na výběr jsou kabinety ošetřené černým, stříbrným nebo bílým lakem. Horní plochu designéři  osadoli silnou skleněnou deskou, která unese i rozměrnější televizor. K dispozici je šest měničů (dva výškové, dva středové a pár wooferů) řízených 200W zesilovačem, a společně vytvářejí daleko větší zvukové pole, než by se na první pohled mohlo zdát. Velmi přesvědčivě zobrazí start burácející kosmické lodě, třesk světelných mečů a působivě zhmotní bombastické exploze v poslechovém prostoru. Ale stejně obratně a neobyčejně citlivě si počíná i při reprodukci jemných zvukových nuancí. Skvělý partner televizoru v domácím kině.
 
Orientační cena: 450 eur (cca 12 200 Kč)
Distributor v ČR: cz.horn.eu
Test v S&V: připravujeme
 
 
EVROPSKÝ SOUNDBAR 2016–2017
 
 
Yamaha YSP-5600
Jak může vypadat kompletně vybavený soundbar? Třeba jako Yamaha YSP-5600: Dolby Atmos (+ příprava DTS:X), HDMI připojení kompatibilní s 4K a auto EQ. Pod mohutnou kovovou mřížkou se ukrývá 44 výškových měničů a 2 woofery, jež společně vytvářejí 7.1.2 surroundový poslechový prostor. Každý film se díky tomu stává spektakulárním zážitkem. Pokud se YSP-5600 stane součástí multiroomového systému Yamaha MusicCast, lze s jeho pomocí streamovat hudbu a zvuk televizoru po celém domě. Nazývat tento model „pouhým“ soundbarem je poněkud nespravedlivé – YSP-5600 má natolik unikátní schopnosti, že si vytváří kategorii sám pro sebe.
 
Orientační cena: 45 990 Kč
Distributor v ČR: yamaha-hifi.cz
Test v S&V: připravujeme
 
 
EVROPSKÝ HIGHENDOVÝ SYSTÉM DOMÁCÍHO KINA 2016–2017
 
 
Trinnov Audio Altitude32 
Kdo to myslí s domácím kinem vážně a spokojí se pouze s tím nejlepším, může si na čas oddechnout. Na scéně se objevil Trinnov Audio Altitude32. Tento neobyčejný procesor uřídí až 32 samostatných kanálů a prakticky jakýkoliv poslechový prostor optimalizuje k plné spokojenosti posluchačů. Rozumí si s Dolby Atmos, DTS:X i s nejmodernějším prostorovým ozvučením Auro-3D. Výsledkem je referenční výkon, který filmům propůjčí úžasnou kvalitu a znovu definuje termíny jasnost, rozsah a prostor filmového soundtracku. Zabudovaný software počítá s blízkými i budoucími aktualizacemi a navzdory supermoderní výbavě lze procesor snadno ovládat v rámci sítě i prostřednictvím připojeného PC, smartphonu nebo tabletu.
 
Orientační cena: 14 950 GBP (cca 480 000 Kč)
 
 
EVROPSKÝ NEJVÝHODNĚJŠÍ REPROSYSTÉM PRO DOMÁCÍ KINO 2016–2017
 
 
Monitor Audio Bronze 5.1
Pokud byste chtěli na současném trhu najít v této třídě reprosystém podobných kvalit a ušlechtilého vzhledu, jakými oplývá řada Bronze společnosti Monitor Audio, asi by vám to dalo hodně práce. Tajemství jejího úspěchu tkví ve firemních jednodílných kónických membránách C-CAM, poprvé použitých v sérii Bronze, které zvuk vyzařují celým svým povrchem. Výrobce jimi osadil i sérii Bronze 6 (28 290 Kč/pár), Bronze Centre (6 990 Kč) i surroundy Bronze FX (11 490 Kč). Komunikaci mezi jednotlivými měniči a celkovou reprodukci lze označit za poctivou a soustředěnou, a pokud ke spolupráci vyzvou i subwoofer Monitor Audio W10 (17 990 Kč), společně ovládnou i nejhlubší partie poslechového pásma. Vzrušující vícekanálový ansámbl.
 
Orientační cena: 19 490 Kč (Monitor Audio Bronze 5/pár)
Distributor v ČR: horizontrading.cz
Test v S&V: připravujeme
 
 
EVROPSKÝ UHD BLU-RAY PŘEHRÁVAČ 2016–2017
 
 
Panasonic DMP-UB900
První Ultra HD Blu-ray přehrávač na světě je věrozvěstem nových AV pořádků. Obraz ve 4K rozlišení je nezpochybnitelně  a jednoznačně lepší než ten, který doposud skýtalo Full HD – překypuje detaily, plynulými barevnými přechody a zcela mimořádnou dynamikou. Ale to není vše, co Panasonic DMP-UB900 ukrývá v rukávu – ještě tu máme jedinečný upscaling 1080p disků, super rychlé načítání a dobře vybavené DLNA, takže tento velkoryse navržený přístroj je taktéž nadmíru kompatibilní s ostatními členy domácího AV řetězce. O žebrácké holi nekráčí ani zvuková část s THX certifikací. Toužíte po opravdu Ultra HD přehrávači? Vaše hledání je u konce!
 
Orientační cena: 21 990 Kč
Distributor v ČR: panasonic.cz
Test v S&V: 7/16 (S&V verdikt – vynikající)
 
 
 
EVROPSKÉ AV PŘÍSLUŠENSTVÍ 2016–2017
 
 
Spin – dálkový ovladač
Nadšenci domácí zábavy to znají – čím více zařízení v domácím AV řetězci, tím více dálkových ovladačů. Někdy je to až frustrující. Zařízení Spin však svým revolučním designem a koncepcí staví dosavadní principy ovladačů na hlavu a místo složitosti nabízí absolutní jednoduchost. Tato extravagantní stříbrná „slánka“ je plná senzorů, detekujících sebemenší pohyb, rotaci, změnu orientace a dotyk. To uživateli umožňuje převzít kontrolu nad veškerým domácím zařízením pomocí gest a povelů. Prostřednictvím intuitivních aplikací uložených ve smartphonu či tabletu lze naučit Spin ovládat rozličné funkce kompatibilních domácích přístrojů – ať už se jedná o televizor, soundbar či inteligentní osvětlení. Spatřili jsme budoucnost dálkového ovládání.
 
Orientační cena: 99 eur (asi 2 700 Kč)
 
 
Hifi
 
EVROPSKÁ HIGHENDOVÁ REPROSOUSTAVA 2016–2017
 
 
Bowers & Wilkins 802 D3
 Osmistovková série britské společnosti Bowers & Wilkins představuje aktuální vrchol umu a erudice firemních návrhářů. Podlahová soustava 802 D3 je vysoká 1,1 m a váží bezmála metrický cent. Konstrukci uvnitř zpevňuje inovovaný systém vnitřních příček a žeber Matrix. Drátěné vrchlíky chrání diamantové kaloty tweeterů i s choulostivými závěsy. Prostřední díl tvoří akustická komora středotónového měniče z jediného bloku hliníku, jenž s pěti vnitřními žebry připomíná turbínu. Radikální inovace se dočkal i tandem basových reproduktorů, kde u kónických membrán nahradil „sendvič“ Rohacellu a vrstev z uhlíkových vláken nový materiál Aerofoil. Soustavy B&W 802 D3 si zachovávají neutrální projev předchozích generací a napříč hudebními žánry nabízejí kmitočtově vyvážený, čistý zvuk.
 
Orientační cena: 599 980 Kč
Distributor v ČR: eurostar-ostrava.cz
Test v S&V: 7/16 (S&V verdikt – vynikající)
 
 
EVROPSKÁ REPROSOUSTAVA 2016–2017
 

ELAC Debut F6
Německá firma ELAC učinila při vývoji řady Debut překvapivý krok a obrátila se na světoznámého zvukového a reproduktorového mága – inženýra Andrewa Jonese. Vlajková loď F6 představuje třípásmový podlahový model s bassreflexem, 25mm výškovou textilní kalotou, 165mm středovým měničem z aramidových vláken  a dvojicí 165mm basových reproduktorů ze stejné látky. Poskládat tuto sestavu a nepřekročit plánovaný rozpočet, to je úkol hodný mistra.  F6 jsou poctivé, velkoryse rozvržené podlahovky s velmi zajímavým zvukem a ještě zajímavější cenou.
 
Orientační cena: 7 990 Kč/pár
Distributor v ČR: basys.cz
Test v S&V: připravujeme
 
 
EVROPSKÝ KOMPAKTNÍ AUDIO SYSTÉM 2016–2017
 
 
Naim Audio Mu-so Qb
 Zmenšená varianta laureáta ceny EISA 2015–2016 v kategorii Evropský kompaktní systém se se svým sourozencem v mnohém shoduje.  Pět měničů (páry tweeterů a středotónových měničů doplňuje hlubokotónový reproduktor) podporují dva pasivní zářiče. Celou velmi účelně navrženou sestavu budí pět zesilovačů třídy D. K dispozici je UPnP streamování, AirPlay, Bluetooth (aptX), optické a Line in připojení, stejně tak i podpora služeb Tidal, Spotify a řady internetových rádií. Systém si rozumí i s formáty FLAC či WAV. Pokud hledáte optimální zvuk, který si doma snadno a rychle vykouzlíte z jediné skříňky, pak má pro vás Naim opět dokonalé řešení.
 
Orientační cena: 22 990 Kč
Distributor v ČR: kasaudio.cz
Test v S&V: 5/16 (S&V verdikt – vynikající)
 
 
EVROPSKÝ GRAMOFON 2016–2017
 
 
Pro-Ject The Classic
25. výročí založení společnosti oslavila firma Pro-Ject stylově a na trh uvedla nadčasový gramofon s všeříkajícím názvem – The Classic. Navzdory jménu skrývá novinka spoustu aktuálních technologických fines. Šasi, spočívající na desce sendvičové konstrukce, je pružně uloženo na šesti podložkách z termoplastického kaučuku. 2,1 kg těžký hliníkový talíř je tlumený shodným materiálem. Devítipalcové raménko z uhlíkových a aluminiových slitin s integrovanou hlavicí se standardním půlpalcovým uchycením umožňuje nastavení azimutu i vertikálního snímacího úhlu (VTA). Zrodila se nová klasika!
 
Orientační cena: 27 480 Kč (s přenoskovou vložkou Ortofon 2M Silver)
Distributor v ČR: aq.cz
Test v S&V: 6/16 (S&V verdikt – vynikající)
 
 
EVROPSKÁ STEREO SESTAVA 2016–2017
 
 
Marantz CD6006 & PM6006
První špičkové dělené komponenty série 6000 vyvinula společnost Marantz před šesti lety a vždy se dobře prodávaly. Podobné ambice mají i obě novinky – integrovaný zesilovač PM6006 a CD přehrávač CD6006. Klíčovými prvky jsou D/A převodník s obvodem Cirrus Logic CS4398, který pracuje se vzorkovací frekvencí 192 kHz a rozlišením 24 bitů a rovněž známé firemní moduly HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) s proudovou zpětnou vazbou. S vhodnými reproduktorovými soustavami (s vyšší citlivostí, případně nízkoimpedančními) tandem PM6006 a CD6006 nabízí plný, čistý a otevřený zvuk s výbornou kontrolou basů. Na výborné úrovni jsou jak zobrazení prostoru nahrávek (se zařazenou funkcí Source Direct), tak dynamika. Nová generace komponentů Marantz hraje oproti předchozí muzikálněji a za stejnou cenu bude hledat konkurenci jenom obtížně.
 
Orientační cena: 12 000 Kč/15 000 Kč
Distributor v ČR: marantz-hifi.cz
Test v S&V: 7/16 (S&V verdikt – vynikající)
 
 
EVROPSKÝ SÍŤOVÝ MEDIA PŘEHRÁVAČ 2016–2017
 
 
Bluesound Node 2
 Nejnovější verze univerzálního síťového playeru má jak elegantní vzhled, tak i špičkové komunikační dispozice, ať už po drátě, či naopak bezdrátové: mj. Ethernet, USB, Bluetooth (aptX) a kombinovaný optický/3.5 vstup. Node 2 je jednoduchý, alespoň co se obsluhy týká, a playlisty se kompilují automaticky. Podpora Spotify, Qobuz a Tidal (a mnoha dalších služeb) plus kompatibilita s MQA znamená, že posluchači mohou snadno streamovat v bezztrátové kvalitě. Nedosti na tom, zvuk Node 2 je dynamický, plastický a bez známek zkreslení. Zmýlená neplatí, výkon je nepřímo úměrný zdánlivě skromnému vzhledu.
 
Orientační cena: 15 390 Kč
Distributor v ČR: ketos.cz
Test v S&V: 12/15 (S&V verdikt – vynikající)
 
 
EVROPSKÝ HIGHENDOVÝ D/A PŘEVODNÍK 2016–2017
 
 
Hegel HD30
Hegel HD30 je volba pro náročné, kteří odmítají v kategorii D/A převodníků a předzesilovačů hledat kompromisy. Nabízí osm digitálních vstupů, včetně USB a ethernetového portu, který umí proměnit HD30 v digitální přehrávač médií, umožňuje přístup k hudbě přes domácí síť a podporuje i AirPlay. Navíc disponuje analogovými výstupy. Nabízí plnou kompatibilitu se soubory s vysokým rozlišením, včetně DSD128. Vše podává s pozoruhodnou přesností a smyslem pro detail. První volba pro hledače nejvyšší kvality zvuku bez rušivých elementů.
 
Orientační cena: 128 990 Kč
Distributor v ČR: hifistyl.cz
Test v S&V: připravujeme
 
 
EVROPSKÁ HIGHENDOVÁ SLUCHÁTKA 2016–2017
 
 
AKG N90Q
Nový model rakouské značky s mušlemi kolem uší ukrývá v rukávu srdcové eso –  automatickou kalibraci technologie TruNote, která si několika tichými testovacími signály „propískne“ cestu k ušním bubínkům a optimalizuje potřebné parametry. K úpravě zvuku slouží dvě rýhovaná mezikruží na vnějších stranách mušlí: pravé reguluje úroveň hlasitosti, levé mění poměr basů a výšek ve třech stupních. V zapojení najdeme rovněž dva výkonné procesory: první slouží aktivnímu potlačení hluku, druhý monitoruje zkreslení signálu. Zvuk je transparentní a neutrální, s obzvláště působivými basy, a lépe než mnohé konkurenci se daří sluchátkům AKG N90Q vytvářet iluzi poslechu z reprosoustav. Ceny se nelekejte, je odpovídající kvalitě sluchátek.
 
Orientační cena: 39 990 Kč
Distributor v ČR: dsicz.cz
Test v S&V: 7/16 (S&V verdikt – vynikající)
 
 
EVROPSKÝ MULTIROOMOVÝ SYSTÉM 2016–2017
 
 
Sonos Play: 5
Sonos se rozhodl vábit hi-fi nadšence na elegantní křivky a špičkový zvuk. Do kompaktní skříně ukryl šest měničů: tří tweetery a tři woofery, vyzařující zvuk do různých stran. Budí je inovované zesilovače třídy D a nabízejí třikrát větší výkon než předchozí Sonos. Funkce Trueplay, ovládaná pomocí snadno dostupných aplikací ve smartphonu či tabletu, umožní i méně zkušeným posluchačům nastavit optimální zvuk v akusticky problematických poslechových prostorách, např. kuchyni. Speciální konstrukce umožňuje postavit přehrávač vertikálně i horizontálně. Sonos se v kategorii multiroomových a bezdrátových reprosystémů stává etalonem kvality a zaslouží si vaši pozornost.
 
Orientační cena: 16 900 Kč
Distributor v ČR: ketos.cz
Test v S&V: 9/16 (S&V verdikt – vynikající)
 
 
OBOR FOTO
 
EVROPSKÁ ZRCADLOVKA 2016–2017
Canon EOS 80D
 
EVROPSKÁ VYSPĚLÁ ZRCADLOVKA 2016–2017
Nikon D500
 
EVROPSKÁ PROFESIONÁLNÍ ZRCADLOVKA 2016–2017
Canon EOS-1D X Mark II
 
EVROPSKÝ KOMPAKTNÍ SYSTÉMOVÝ FOTOAPARÁT 2016–2017
Olympus OM-D E-M10 Mark II
 
EVROPSKÝ VYSPĚLÝ KOMPAKTNÍ SYSTÉMOVÝ FOTOAPARÁT 2016–2017
Sony α6300
 
EVROPSKÝ PROFESIONÁLNÍ KOMPAKTNÍ SYSTÉMOVÝ FOTOAPARÁT 2016–2017
Fujifilm X-Pro2
 
EVROPSKÝ VYSPĚLÝ KOMPAKTNÍ FOTOAPARÁT 2016–2017
Sony Cyber-shot RX1R II
 
EVROPSKÝ CESTOVNÍ KOMPAKTNÍ FOTOAPARÁT 2016–2017
Panasonic Lumix DMC-TZ100
 
EVROPSKÝ OBJEKTIV 2016–2017
Tamron SP 85mm F1.8 Di VC USD
 
EVROPSKÝ PROFESIONÁLNÍ OBJEKTIV 2016–2017
Canon EF 35mm F1.4L II USM
 
EVROPSKÝ ZOOMOVÝ OBJEKTIV 2016–2017
Sigma 50–100mm F1.8 DC HSM Art
 
EVROPSKÝ PROFESIONÁLNÍ KOMPAKTNÍ SYSTÉMOVÝ OBJEKTIV 2016–2017
Sony FE 85mm F1.4 GM
 
EVROPSKÝ KOMPAKTNÍ SYSTÉMOVÝ ZOOMOVÝ OBJEKTIV 2016–2017
Fujinon XF100–400mm F4.5-5.6 R LM OIS WR
 
EVROPSKÁ FOTO INOVACE 2016–2017
Panasonic DUAL I.S. System
 
EVROPSKÝ FOTO SOFTWARE 2016–2017
DxO OpticsPro 11
 
EVROPSKÁ FOTO TISKÁRNA 2016–2017
Canon imagePROGRAF PRO-1000
 
 
 
OBOR ELEKTRONIKA DO AUTA
 
EVROPSKÝ NAVIGAČNÍ MÉDIA SYSTÉM DO AUTA 2016–2017
Kenwood DDX5016DAB
 
EVROPSKÝ HD PŘEHRÁVAČ DO AUTA 2016–2017
Sony RSX-GS9
 
EVROPSKÝ UPGRADE DO AUTA 2016–2017
Match M 5DSP 
 
EVROPSKÝ SUBWOOFER DO AUTA 2016–2017
Hertz Mille Legend ML 2500.3
 
EVROPSKÝ PROCESOR DO AUTA 2016–2017
Audison bit One HD
 
EVROPSKÝ HIGHENDOVÝ KOMPONENT DO AUTA 2016–2017
Ground Zero GZPA Reference 4PURE
 
EVROPSKÁ INTEGRACE DO AUTA 2016–2017
Mosconi GLADEN DSP 8TO12 AEROSPACE
 
EVROPSKÁ INOVACE DO AUTA 2016–2017
Clarion Full Digital Sound
 
 

 

Tags:


O autorovi



Napsat komentář

Zpět nahoru ↑